Şimşek: Türkiye için en kötüsü geride kaldı

0
16

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Bloomberg HT’de Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran’ın sorularını yanıtladı. 

Referandum sonuçlarını değerlendiren Şimşek “Doğu ve Güneydoğu’da sonuçlar oldukça iyi. Bunda iki etken var; kamu düzeninin sağlanması bölgeyi ciddi şekilde rahatlattı. Bu cazibe merkezleri programı da henüz devreye girmese de ciddi bir umut kaynağı” dedi. 

Şimşek “Demokrasimiz kazanmıştır, burada değişen bir rejim yok sadece hükümet sistemi değişikliğine gittik” diye konuştu.  

YSK’nin mühürsüz zarfları da geçerli saymasına dair Şimşek şu yorumu yaptı; “Önemli olan milli iradenin sandığa baskı altında kalmadan net olarak yansımasıdır. Türkiye’nin güçlü demokrarik geleneği var..Zerre kadar suistimale ihtimal yoktur.” 

Fiyat istikrarının öncelikleri olduğunu belirten Şimşek “Fiyat istikrarı kalkınma ve gelişmesi açısından önemli. Zor bir dönemden geçtik, hain darbe girişimi oldu, ekonomi baskı altında kaldı. Ama biz gereken tedbirleri aldık..Enflasyonda hafif yükseliş var ama genel anlamda ekonomi güçlü.” dedi.

Erken seçim ihtimaline dair ise Şimşek “Cumhurbaşkanımız dün net bir şekilde 2019 Kasım ayında yapılacağını ifade etti. AK Parti bugüne kadar seçimleri erkene aldı mı? Hayır. Türkiye için en kötüsü geride kaldı. Referandum belirsizliği de ortadan kalktı. İstikrar reformla desteklenirse kalıcı güçlü refah artışı getirecek” değerlendirmesini yaptı. 

“Türkiye ekonomisinde öncelik verilmesi gereken konu ne” sorusuna Şimşek “5-6 eksen var, hepsine çalışmak lazım. Geniş kapsamlı dönüşüm gerekiyor.” yanıtını verdi. 

AB ile ilişkilerin referandum sonrası nasıl seyredeceğine dair ise Şimşek AB ile ilişkileri iyileştirmenin Türkiye’nin yararına olduğunu belirtti.