‘Sigortada yüksek prime karşı küçük hasarları üstlenin’

0
22

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, küçük hasarlı kazalarda dosya açtırmadan üstlenilen onarım giderlerinin, sonraki dönemde sigortanın yenilenmesi esnasında hasarsızlık indirimi sağlayacağı gibi prim artışını da önleyeceğini belirtti.

Çağatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç sahibi çok sayıda vatandaşınyüksek prim artışları nedeniyle mağduriyet yaşadığını, tepkiler üzerine yetkililerin bazı olumlu düzenlemelere gittiğini kaydederek, böylece sigorta primlerinin kademeli olarak düşmesi yönünde bir beklenti oluştuğunu dile getirdi.

“Primlerin azalmasında sürücülere de görev düşüyor”
Primlerin azalması konusunda sigorta şirketlerinin yanı sıra araç sahibi ve sürücülere de görev düştüğünü vurgulayan Çağatay, şunları kaydetti:
“Sigortalı sürücülere bazı küçük hasarları kendilerinin üstlenmelerini öneriyoruz. Küçük hasarlı kazalarda dosya açtırmadan üstlenilen onarım giderleri, sonraki dönemde sigortanın yenilenmesi esnasında hasarsızlık indirimi sağlayacağı gibi prim artışını da önleyebilir. Tüketiciler trafik sigortapoliçeleri sona ermeden değişik şirketlerden fiyat teklifi almalıdır. Sigorta şirketleri bir anda yüzde 100-200 prim artışına gitmek yerine zarar grafiğine bakıp bu artışları kademeli olarak yıllara yayarak piyasaya yansıtmalıdır. Yine ortak bir havuz yaparak, belli muafiyetler ve limitlerle de olsa riskli buldukları sektörleri güvence altına almaları gerekmektedir.”