SETA ve TİKA kalkınma yardımlarını ele alacak

0
29

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğinde “Geçmişten Günümüze Kalkınma Yardımlarının Dönüşümü” konulu uluslararası bir konferans düzenlenecek.

SETA İstanbul ev sahipliğinde yarın gerçekleştirilecek konferansta kalkınma yardımları tüm yönleriyle masaya yatırılacak. Konferansta küresel ölçekte kalkınma yardımları konusunda iş birlikleri, etkin kalkınma hamlelerinin gerekleri ve kalkınma yardımları konusunda eski aktörler ile yükselen aktörler arasındaki irtibatın önemi ele alınacak.

SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın açılış konuşmasıyla başlayacak konferansa Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı da bekleniyor.

Konferansta Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü Kalkınma Yardımları Komitesi (OECD-DAC), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), İslam Kalkınma Bankası Grubu (IDB) gibi uluslararası kuruluşların yanı sıra Arjantin Uluslararası İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Kore Kalkınma Ajansı (KOICA), Japon Kalkınma Ajansı (JICA), Meksika Kalkınma Ajansı (AMEXCID) ve Alman Kalkınma Ajansı (GIZ) başkan, başkan yardımcısı ve Türkiye temsilcisi düzeyinde temsil edilecek. Çin Ticaret Başmüşaviri’nin de kendi perspektiflerinden konuyu müzakere edeceği konferansa, dünya çapında üniversite ve araştırma kuruluşlarından alanın uzmanı akademisyen, bürokrat ve araştırmacılar ile Portekiz eski Dışişleri Bakanı Antonio Martins da Cruz katılım gösterecek.

Yarın saat 10.00’da başlayacak konferans kapsamında “Kurumsal ve Ülke Perspektifleri”, “Kalkınma Yardımlarında Kavramsal Temalar”  ve “Uygulama Deneyimleri” başlıklı üç panel düzenlenecek. Bu etkinlikle birlikte kalkınma yardımları konusunun Türkiye’nin başkanlık döneminde G-20 gündemine de taşınması bekleniyor.