Sera Group global projelere hazır

0
366

“HER SABAH KARIYERIM yeniden başlıyor’ diyen TAV Grubu CEO’su Sani Şener, TAV İnşaat’ın kuruluşundan bu yana önemli başarılara imza atmış üst düzey yöneticilerden biri.
Öyle ki inşaat işlerinin toplam sözleşme bedeli bugün 20 milyar doları aşmış durumda. 17 havalimanında TAV’ın imzası bulunuyor. Şener, Körfez Bölgesi’nde 1200’ü mühendis olmak üzere 28 binden fazla dev bir orduyu yönetiyor. En son Körfez Bölgesi inşaat sektörü liderleri sıralamasında en etkili 100 iş insanı arasında beşinci oldu. Liderlik başarısındaki sırrı, iletişim olarak tanımlayan Şener, “İletişim demek üretkenlik demektir” diyor.
Şener tam da bu üretkenlik çerçevesinde, hedefleri doğru belirlemek üzere stratejileri saptamak, doğru koltuklara doğru insanları oturtmak ve uygulamayı gerçekleştirmek konusunda çalışıyor. Tıpkı, Sera Group’ta yaptığı gibi..

1995 yılında Sani Şener’in girişimleriyle kurulan Sera Group, Türkiye’de ve yurtdışında ağırlıklı olarak büyük inşaat projeleri gerçekleştiriyor. Şirketin yurtiçi ve yurtdışında, tüm ofis ve santiyelerde 300’ü aşkın beyaz yakalı ve toplamda 2 bin çalışanı var. Sera Group aynı zamanda gayrimenkul geliştirme ve stratejik yatırımlara da odaklı. Sera Group;  inşaat ve havacılık sektöründe, TAV Havalimanları Holding’in; TAV İnşaat ve TAV İnşaat’ın bağlı bulunduğu kuruluşların   ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)’nun ortağı aynı zamanda. Bir diğer yatırımı olan TUVTURK projesiyle de yılda 70 binden fazla araca hizmet veren Trabzon ve Of şubeleriyle araç muayene istasyonlarını işletiyor. Sani Şener’in girişimcilik zekasıyla hayata geçirdiği Sera Group’u, CEO Ahmet Ozan Şener (oğlu) ve CFO Damla Nur Şener Akkaynak (kızı) yönetiyor. Sani Şener’in başarılı liderlik genleri ikinci kuşak jenerasyona da geçmiş durumda. Şener ailesinin bulundukları görevlerin dışında girişimcilik adına farklı iş kollarında da başarılı olduklarını söylemek gerek. Öncelik turizm ve inşaat faaliyetlerinde…
 
 Röportaj için Bebek’teki ofislerinde bir araya geldiğimiz Sera Group CFO’su Damla Nur Şener Akkaynak (38) başarılı bir iş kadını. Endüstri mühendisi. Üniversiteden mezun olduktan sonra London Business School’da MBA yapmış. Ardından finans sektöründe çalışmaya başlamış ve 12 sene sonra Londra’dan İstanbul’a kesin dönüş yapmış. O günden itibaren de babasının liderliğinde kurulan şirketin finansallarını yöneten CFO olarak başarılı işlere imza atıyor. Röportajda sözlerine Sera Group’un ürettiği toplam inşaat alanının, 2018 yılı sonunda 3 milyon metrekareye ulaşacağını söyleyerek başlıyor Şener Akkaynak. Bu zamana kadar pek çok projeye imza attıklarının altını çiziyor. Bunlardan en önemlisinin İstanbul’ da Emaar Square projesinin konut, AVM ve ofis inşaatı olduğunu söylüyor. Ardından projeleri bir bir sıralıyor.

İŞGYO ve NEF’in yatırımı olan İnistanbul projesi ise 3 bin konutluk önemli projelerden biri. Samsun’da Avrupa Birliği projesi lojistik merkezi inşaatı, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki havaalanı terminallerinde de Sera Group imzası bulunuyor. Proje geliştirici kimliğiyle Peska Turizm Yatırım A.Ş. ile Bodrum Yalıçiftlik’te Barbaros Reserve Bodrum Residences ve Barbaros Valley Bodrum Residences isimli iki rezidans projesi de mevcut. Dünyaca ünlü, uluslararası beş yıldızlı otel yönetimi markası olan Kempinski’nin rezidans yönetimi ayrıcalığı ile hizmete girecek Barbaros Reserve Bodrum Residences projesi, 33 dönüm arsa üzerinde inşa ediliyor.

Barbaros Koyu’nda bulunan projenin önemli özelliklerinden biri, önemli bir vizyon üstlenmesi. Şener Akkaynak, “Sera Grup olarak Bodrum’un gelişimine katkıda bulunma, uluslararası alanda tanıtımını sağlama  ve İbiza, St. Tropez gibi dünyaca ünlü eğlence merkezleri ile aynı seviyeye taşıma hayalimizi devreye aldık. Ülke olarak yabancılara konut satışının desteklenmesiyle, ortak hayallerimiz birleşince projemiz ortaya çıktı. Bodrum’da 12 ay yaşama odaklandık. Brüt metrekare algısını ortadan kaldırdık” diyor. Barbaros Valley Residences ise Barbaros Koyu’ndaki ikinci rezidans projesi. Projenin temel farklılığını anlatan Şener Akkaynak, rezidans  sahipleri için tasarlanan Barbaros Farm’da, önemli bir ayrıntıya dikkat çekiyor ve “Çiftlik hayatına dair her şey, ailelerin çocukları ile yaşamalarına olanak verecek. Toprağa dokunmak, kendi bahçesinde yetiştirdiği taptaze meyve ve sebzelerle beslenmek ve anılar biriktirmek bu projeyi değerli kılıyor” diyor.
 
ŞENER AİLESİNİN GENÇ CFO’SU bir başka işe de gönül vermiş. Yurtdışından çocukları için getirdiği yiyecek ve atıştırmalıkları kendi markasıyla organik ürünler olarak üretmeye karar vermiş. O gün alınan karar “Humm Organic” markasını doğurmuş.

Konuyla ilgili olarak, “Yurtdışından çocuklarıma taşıdığım yulaflı atıştırmalık barları ve kurabiyeleri kendi ülkemizde niye üretemiyoruz dedik ve işe başladık. Üç girişimci annenin projesi olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda çocukların sevdiği reçeteler üzerinden, Türk damak tadına uygun, sağlıklı, organik ve lezzetli; akabinde de eğlenceli ürünler yaratmayı ve bunları Türkiye’nin dört bir yanından yerel olan ham maddeler ile Türkiye’de üretmeyi hayal ettik” diyor. Humm, BTA kurulusu olan Cakes & Bakes’in 23 bin metrekare dev üretim tesisinde gıda mühendisleri eşliğinde üretiliyor. Humm’ın odaklandığı hedefi, annelere, içindekilerden kaygı duymayacakları organik atıştırmalıklar sunmak olarak açıklıyor Şener Akkaynak.

Şimdilik büyük ölçekli cirolara imza atan Sera Group’un mütevazi ölçülerde büyütmeye çalıştığı işin gelecek dönemde başarılı bir marka olacağını söylemek mümkün. Ürünler, havalimanları, Makro Market raflarında şimdiden iyi bir tüketici grubu yaratmış.

Gelecek dönem planlarda ise Sera Group adına global bir gayrimenkul yatırım şirketi olmak hedefinden bahsediyor. Hayalin başlangıcı dinamik lokasyonda bulunan Montenegro’ya dayanıyor. Ülke, turizm, inşaat ve gayrimenkul geliştirme alanlarında geniş yelpazede yatırım fırsatları sunuyor. Genç CFO bu bölgedeki yatırımla ilgili şu bilgileri paylaşıyor. “Montenegro Budva’da projeye başlıyoruz, otel ve rezidans olarak. Buradan çok ümitliyiz. Hali hazırda devam eden projelerimizle inşaat taahhüt sektöründe hızlı büyümemiz devam ediyor. Globalde turizm ve inşaat alanında önemli markalardan biri olacağız.