Semih Yalçın: Azınlık hükümeti sözlerim çarpıtıldı

0
50

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’nin herhangi bir “azınlık hükümeti” seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşmasının düşünülemeyeceğini bildirdi. 

Yalçın, Reuters Haber Ajansının azınlık hükümetine ilişkin kendisine dayanarak yaptığı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Azınlık hükümeti”ne ilişkin bir soru üzerine verdiği cevabın çarpıtıldığını ve asıl anlamından uzaklaştırılarak servis edildiğini iddia eden Yalçın, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin maksatlı şekilde tartışmaya açılan “Azınlık Hükümeti” formülüne nasıl baktığı Sayın Genel Başkanımız tarafından teferruatlı bir şekilde açıklanmıştır. 
Partimizin herhangi bir ‘Azınlık Hükümeti’ seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir” ifadesini kullandı. 

Yalçın, açıklamasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin muhtemel “azınlık hükümeti”ni desteklememe kararının hilafına herhangi bir parti yöneticisinin söz, beyan ve imasının söz konusu olamayacağına vurgu yaptı. 

Reuters’ın haberinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın “AKP’nin alelade kuracağı bir azınlık hükümetine destek vermeyeceğiz ama eğer burada seçim azınlık hükümetini kastediyorlarsa, bu durumda da seçim tarihinin görülmesi lazım. Kasım’da ya da başka tarihte seçim yapılıp yapılmayacağının baştan belirlenmesi gerekiyor. Bu teklifi görmeden destek yaklaşımı doğru olmaz. Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, Kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, Kasım ayına sıcak bakar.” dediği iddia edilmişti.