Sberbank’tan Denizbank’a övgü

0
24

Sberbank Başkanı German Gref, Türkiye’deki yatırımları olan Denizbank’ın performansından ve alınan sonuçlardan memnun olduklarını belirterek, “Orada çok güçlü bir ekibimiz var. Düzenleyici organlarla da ilişkilerimiz iyi” dedi.

TürkRus’ta yer alan habere göre Gref, İzvestiya gazetesine verdiği özel demeçte Sberbank ile ilgili genel değerlendirmeler yaptı ve mevcut şartarda ne bu yıl ne de gelecek yıl bankada özelleştirme beklemediğini vurguladı. Gref şu an Rusya ekonomisindeki sorunun para arzı yetersizliğinden değil, talepteki yetersizlikten kaynaklandığını vurguladı.

German Gref, Denizbank ile ilgili soruya yanıt verirken, “Her şey normal. Geçen yıl ve bu yılın ilk çeyreğinde sonuçlar güzel. Orada çok güçlü bir ekibimiz var. Bu arada kısa süre önce orada ‘kaptanların buluşması’ adı altında bin 500 Denizbank yöneticisinin katıldığı toplantıdan geldim” dedi.

Yaptırım sorunlarına rağmen işlerin iyi gittiğini ve bankanın pozisyonunun iyi olduğunu vurgulayan Gref, “Düzenleyici organlarla da ilişkilerimiz iyi” diye konuştu.