Samsung’dan yeni nesil yapay zekâ atağı: Viv

0
78

Samsung Electronics, yakın gelecekte kullanıcıları için sanal kişisel asistanlar yaratma taahhüdü doğrultusunda, konuşma ve öğrenme becerilerine sahip yapay zeka platformu Viv Labs’i satın almaya karar verdiğini duyurdu.

Viv; yazılım geliştiricilere etkileşimli asistanlar yaratıp kullanabilmenin yanı sıra ünlü uygulamalara ve hizmetlere lisan temelli doğal bir arayüz entegre etme imkanı veren bir açık yapay zekâ platformu geliştirdi.
Samsung’un tüm ürün ve hizmetleri genelinde yapay zeka temelli açık bir ekosistem yaratmak üzere genişleyen vizyonunun bir parçası olan bu satın alma kararı, Samsung’un sanal kişisel asistanlar konusundaki taahhüdünü ortaya koyuyor. Samsung, Viv sayesinde müşterileri için yeni hizmet deneyimleri sunabilecek. Bu yeni deneyimlere kullanıcı arayüzünü basitleştiren ve kullanıcıyı anlayarak ona en uygun önerileri sunabilen bir hizmet deneyimi de dahil.

Tüketiciler, yapay zekanın yükselişiyle birlikte artık günlük hayatlarına uyum sağlayan deneyimler ve konuşarak etkileşebilen kişiselleştirilmiş teknolojiler istiyor. Viv, bunu sağlamak için bu etkileşimi ölçeklendirme imkanı sağlayan yeni ve kişiye özel bir platform yarattı.
 
Bilişim Zirvesi’16 – ICT Summit etkinliği bu yıl, ulusal ve uluslararası 200’ün üzerindeki konuşmacının katılımıyla ve “Dijital Evrim ile Endüstri 4.0” ana temasıyla 22-23 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Bilişim Zirvesi’16’da “Digital Evrim’in Organizasyonu” kitabının yazarı Sriram Narayan ve Robert Bosch En- gineering and Business Solutions Başkan Yardımcısı & İşletme Birimi Başkanı Gaur
 
Dattatreya tüm dünyanın merakla beklediği konuşmacılar olacak. Alanında “dünyada okunması gereken 10 kitaptan birinin yazarı” olarak tanınan Sriram Narayan, dijitalleşmede iş analizinin yeni tanımını yapıyor ve nasıl olması gerektiğinin altını çiziyor. Robert Bosch Engineering Başkan Yardımcısı Gaur Dattatreya ise endüstiri 4.0 bağlantısı ve entegrasyonu süreci üzerine konuşacak.
 
Viv’in platformu, geliştiricilere sisteme yeni uygulamaları nasıl yaratacağını öğretme imkanı da sunarak her gün daha da akıllı hale gelen açık bir zeka ekosistemi inşa ediyor. Viv’in üstün platformu Samsung’un önde gelen cihazları, servisleri ve küresel kaynakları ile bir araya geldiğinde, yeni nesil yapay zeka çözümlerinin de yolunu açacak.