​RWE’nin gözü Enerjisa’da

0
40

Almanya merkezli enerji şirketi RWE’nin CEO’su Peter Terium, toptan elektrik fiyatlarının düşmesiyle birlikte Avrupa dışındaki Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika gibi piyasalarda faaliyetlerini artırmak istediğini söyledi.

Terium Reuters ile söyleşisinde şirketin Sabancı Holding’in iştiraki Enerjisa’nın satışa çıkarabileceği varlıklarla ilgilenebileceğini de belirtti.

Sabancı Holding ve Alman E.ON’un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa’nın, portföyünü konsolide etmek ve şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden ve toplam kurulu güçleri 900 MW olarak planlanan üç hidroelektrik santralinin satışını hedeflediği haberi Reuters’ta Ekim sonunda yer almıştı.

Terium, şirketin Türkiye’de yüzde 70 pay sahibi olduğu Denizli’deki doğalgaz santralindeki payını satmayı planlamadığını ve başka santrallerde pay alabileceğini belirtti.

RWE’nin Türkiye’de 2020 sonuna kadar elektrik sattığı müşterilerin sayısını 1 milyona yükseltmeyi hedeflediğini belirten Terium, şirketin yeni pazarlarda büyük ölçekli satın almalarla değil, yavaş büyümeyi planladığını ifade etti.