Rusya Merkez Bankası, 7 sigorta şirketinin lisansını iptal etti

    0
    19

    Gazetem.ru’nun haberine göre, Rusya Merkez Bankası,  sigortacılık piyasasında düzen sağlamak için yedi sigorta şirketinin lisansını iptal etti.
     
    Lisansı iptal edilen sigorta şirketleri listesinde MRSK şirketi, Ulusal Yangına karşı Sigorta Şirketi, “Rost” sigortacılık şirketi, “Kompanon” Sigortacılık Grubu, “Moya Strahovaya Kompaniya” (Benim Sigortacılık Şirketim), “Sotis” sigortacılık şirketi ve “Russky Alyans” yer alıyor.
     
     Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, “Şirketler belirlenen süre zarfında kural ihlallerini düzeltmedikleri için lisansları iptal edildi. Özellikle, mali direnç ve ödeme gücü, yatırım koşullarını yerine getirmediler” denildi.
     
     Sigortacılık lisansının iptal edilmesine ilişkin yasaya göre, şirketler sigortacılık faaliyetlerini durdurmak ve tüm anlaşmalarının yükümlülüklerini yerine getirmek zorundalar. Ayrıca bir ay içerisinde müşterilerine lisanslarının iptal edildiğini bildirmek ve yükümlülüklerini diğer sigortacılık şirketlerine yönlendirdiklerini bildirmek zorundalar.