Rusya MB gelecek 3 toplantıdan birinde faiz indirecek

    0
    24

    Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina gelecek 3 faiz toplantıdan birinde politika faizini indirmeyi akıllarında tutacaklarını söyledi. 
         
    Nabiullina bugün gerçekleştirilen para politikası toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında bu yıl enflasyonun yüzde 13civarında olacağını, Banka’nın tahmin bandının üst sınırına ulaşacağını öngördüklerini belirtirken, gelecek yıl için enflasyonda ciddi düşüş beklediklerini vurguladı. 
         
    Nabiullina, enflasyonun 2016 ilk çeyrekte yüzde 7,5-8’e düşeceğini öngördüklerini belirtirken, “Enflasyonun 2016 sonunda yüzde 5,5-6 aralığında olmasını bekliyoruz. 2017 hedefimiz yüzde 4” diye konuştu. 
         
    2015 yılı için daha önce 70 milyar dolar olarak açıkladığı sermaye çıkışı tahminlerini 58 milyar dolara indirdiklerini de anlatan Nabiullina, dış borç ödemelerinin gelecek yıl rubleyi etkilemeyeceğini de savundu. 
       
    Basın toplantısında petrol fiyatlarının 2016 yılınoda 50 dolar/varil seviyesinin altında kayması riskinin arttığına dikkat çeken Nabiullina, temel senaryolarında fiyatın gelecek 3 yılda 50 dolar/varil civarında kalacağını öngördüklerini vurguladı. Nabiullina, risk senaryosunda ise petrol fiyatının 40 dolar/varil seviyeasinin altına ineceğini öngördüklerini ve bunun yaşanması olasılığının arttığına dair işaretler olduğnu da belirtti.