Rönesans Holding’ten Rusya’da 2.5 milyar dolarlık yatırım

0
394

Lakhta Center, 462 metreyle Avrupa’nın en yüksek binası olacak. Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Avni Akvardar da 1993’ten bu yana Rusya ve çevresinde 525 projeyi başarıyla tamamladıklarını belirterek, “İnşaat grubumuzun devam eden 18 projesi var. Bunların 10’u bina, 8’i endüstriyel tesis. Toplam 3.7 milyar dolarlık iş yapıyoruz” dedi.
Cenk Düzyol ise, St. Petersburg’daki gökdelenle ilgili şu bilgileri verdi: “Lakhta Center inşaatında 18 ülkeden 20 bin kişi çalıştı. Projenin sadece temelinde kullanılan metallerle, Eyfel Kulesi’nin bir kopyası daha inşa edilebilir. Laktha Center’ın kule bölümü, helikopter yardımı olmadan, Avrupa’nın en yüksek vinci tarafından monte edildi. Bugün en zorlu coğrafyalarda gerçekleştirdiğimiz projelerde, Türk mühendislerinin başarıları konuşuluyor. İsviçre Alplerinde inşa edilen dünyanın en uzun demiryolu tünelinde, dünyanın doğalgazdan benzin üreten en büyük endüstriyel tesisinde ya da Kuzey Kutbu’nda -50 derece inşa edilen projemizde onların imzası var.”

Gazprom’un merkezi olacak
Lakhta Center, Gazprom’un merkezi olacak. St. Peterburg’un soğuk iklimi ve sert rüzgârları nedeniyle işçi güvenliği had safhada tutulan inşaatta 65 milyon ‘adam saat’ boyunca ölümlü iş kazası yaşanmadı. 3. çeyrekte tamamlanacak bina 87 katlı. Gökdelen bölümünde 34 adet hızı saniyede 8 metreye kadar ulaşan asansör bulunuyor.