Reuters ile Symphony’den Bloomberg’e karşı işbirliği

    0
    24

    Thomson Reuters Corp. ve Wall Street’te gittikçe daha yaygın şekilde kullanılan mesajlaşma sistemi Symphony Communication Services finans profesyonellerinin anlık veri paylaşımını doğrudan yapmalarını sağlayacak bir işbirliğine imza attıklarını açıkladılar.

    Bu ortaklık kapsamında Thomson Reuters’in hizmeti olan Eikon’u kullananlar yıl sonundan itibaren Symphony platformu aracılığıyla grafik, bilgi ve verileri paylaşabilecekler; buradaki ücretler, global bir  hizmet için abonelik gerektiren Bloomberg’e kıyasla daha düşük.

    Reuters bünyesindeki Eikon abonelere gerçek zamanlı bilgi, veri, analiz ve trading olanakları sunuyor. Eikon’un messenger’ı 30 bin işletmede 300 bini aşkın kişi tarafından kullanılıyor.   

    Eski bir Microsoft ve Thomson Reuters çalışanı olan Fransız David Gurlé tarafından geliştirilen Symphony başta Goldman Sachs olmak üzere pek çok yatırımcının ilgisini çekmeyi başardı. Goldman Sachs Bloomberg’teki gazetecilerin gizli finans bilgilerine erişim sağlayabildiklerinden kuşkulanıyordu.

    Google, UBS, Bank of America, Citigroup, JPMorgan ve Societe Generale gibi kuruluşlar da Symphony’le işbirliği yaptılar.

    Symphony “bulut” üzerinden faaliyet gösterdiğinden, altyapı masraflarını sınırlayabiliyor. Halen 170 işletmede 200 bin ücretli aboneye sahip.

    En son 63 milyon dolarlık bir finansman elde etmeyi başaran Symphony, bu özelliğiyle de değeri 1 milyar doların üzerinde olan “unicorn” startup’lar arasında yer alıyor.