Rekabet Kurulu kararları

0
27

Rekabet Kurulunca, Akfen Holding AŞ’nin yüzde 100 iştiraki olan Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ’nin belli oranda hissesinin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na ve Milletlerarası Finansman Kuruluşu’na devredilmesi işlemine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Servier İlaç ve Araştırma AŞ ile Zirve Ecza Deposu İlaç arasında akdedilen tip sözleşme niteliğindeki satış sözleşmesine menfi tespit belgesi verilmesi kararlaştırıldı.

Akfen Holding AŞ’nin yüzde 100 iştiraki olan Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ’nin belli oranda hissesinin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na ve Milletlerarası Finansman Kuruluşu’na devredilmesi işlemine izin verilmesi karara bağlandı.

Kurul, Atalian Global Services Holding AŞ’nin EVD Enerji Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin belli oranda hisselerini devralması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Demir Hayat Sigorta AŞ’nin yüzde 100 oranındaki hissesinin Demir Hayat Group B.V. tarafından devralınması işleminin ve CMS Makine Sanayi ve Ticaret AŞ ve Makine Merkezi Makine AŞ’nin tek kontrolünün Infinity Invest Holding AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Polen Un ve Gıda Katkı Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile iştirakleri olan Eurozyme Gıda Katkı Maddeleri Sanayi ve Polen Endüstriyel Gıda Kollektif Şirketi Haydar Şekersöz ve Ortakları üzerindeki ortak kontrolün M.B.S. Verwaltungsgessellschaft mbH tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Kurul tarafından, Nucor Mexico Holding Company, S. de R.L. de C.V. ve JFE Steel Corporation’un ortak kontrolünde Meksika’da bir ortak girişim kurulması işlemine onay verildi.

UCZ Mağazacılık Ticaret AŞ hisselerinin belli oranının Yıldız Holding AŞ tarafından devralınması işlemine de izin verilmesi kararlaştırıldı.

Bakara İlaç ve Tıbbi Malzeme Pazarlama Dış Ticaret AŞ’nin tam kontrolünün Infinity Invest Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi. 

ECK İlaç Doğal Beslenme Ürünleri Vitamin Kozmetik Evcil Hayvan Ürünleri Pazarlama’nın Infinity Invest Holding AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Compagnie de Saint-Gobain S.A. ve Corning Incorporated’in ortak kontrolünde bir ortak girişimin kurulmasına izin verilmesi kararlaştırıldı.

Vibracoustic GmbH’nin mutlak kontrolünün, Freudenberg & Co. KG tarafından devralınması suretiyle ortak kontrolden tam kontrole geçilmesi işlemine izin verildi.

– Hutchinson SA ve Bantboru Sanayi ve Ticaret AŞ Türkiye’de ortak girişim kuracak
Rekabet Kurulu, Hutchinson SA ve Bantboru Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından, kamyon, kamyonet ve otomotiv piyasalarına yönelik Hutchinson SA’nın ürettiği akışkan transfer sistemleri için hortum, boru ve parça üretmek ve bunların parçalarını birleştirmek amacıyla Türkiye’de bir ortak girişim kurulması işlemine izin verdi.

Kale Nobel Ambalaj AŞ hisselerinin belli oranının Mondi AG’nin iştiraki Mondi Consumer Packaging GmbH tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Erensan Isı Cihazları Pazarlama ve Servis AŞ hisselerinin belli oranının Atlantic SFDT JSC tarafından devralınması suretiyle ortak kontrolden tek kontrole geçilmesi işlemine izin verildi.

Rekabet Kurulu ayrıca, Arya Sağlık Gıda ve Temizlik Maddeleri İmalat Pazarlama’ya ait üretim hattı, ambalaj makineleri ve yardımcı ekipmanın, Aktül Kağıt Üretim Pazarlama AŞ tarafından devralınması işlemine, Win Bilgi İletişim Hizmetler AŞ hisselerinin belli oranının Callus Bilgi ve İletişim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine, Ingram Micro Inc.’ın tek kontrolünün HNA Group Co. Ltd. tarafından devralınması işlemine, Lexmark International Inc.’in tek kontrolünün Apex Technology Co., Ltd. tarafından devralınması işlemine, SPIG S.p.A.’nın tek kontrolünün Babcock & Wilcox Enterprises, Inc. tarafından devralınması işlemine izin verdi.