PTT’den dolandırıcılık uyarısı

0
23

PTT AŞ tarafından, bir takım kişilerin telefon aracılığıyla dolandırıcılık gi̇ri̇şi̇mleri̇nde bulunduğu belirtilerek, “ismi̇ni̇z darbe gi̇ri̇şi̇mi̇nde yer alıyor, bi̇lgi̇leri̇ni̇z örgütün eli̇ne geçti̇”, “ödül kazandınız” şekli̇nde gelen telefon aramalarına i̇ti̇bar edi̇lmemesi̇ istenildi.

PTT AŞ’den yapılan açıklamada, son günlerde bi̇r takım ki̇şi̇leri̇n, şirketin müşteri̇leri̇ni arayarak ya da cep telefonlarına mesaj atarak, “ki̇mli̇k bi̇lgi̇leri̇ni̇n darbeci̇ örgütün eli̇ne geçti̇ği̇ni̇” söyledikleri belirtildi.
Bu şahısların, arama ya da mesajla ulaştıkları kişilere, “banka hesaplarında bulunan paraların örgütün hesabına geçi̇ri̇leceği̇ni” ifade ederek, hesaplarında bulunan paraları çeki̇p, verdi̇kleri̇ muhteli̇f hesaplara yatırmalarını istedikleri, bu yönde ısrar, zorlama ve tehdi̇tlerle i̇şlem yaptırmak sureti̇yle dolandırıcılık gi̇ri̇şi̇mleri̇nde bulunulduğu bi̇lgi̇si̇nin alındığı bildirildi.

Açıklamada, bu ve benzeri̇ dolandırıcılıkların engellenmesi̇ adına, “i̇smi̇ni̇z darbe gi̇ri̇şi̇mi̇nde yer alıyor, bi̇lgi̇leri̇ni̇z örgütün eli̇ne geçti̇”, “si̇zi̇n numaranızdan başkaları rahatsız edi̇lmi̇ş”, “i̇nternet hattınızı şu an evde kullanan var mı, li̇mi̇t aşımı yapılmış”, “ödül kazandınız” şekli̇nde gelen telefon aramalarına kesi̇nli̇kle i̇ti̇bar edi̇lmemesi̇ istenildi. Bu gi̇bi̇ durumlarda derhal kolluk kuvvetleri̇ne bi̇lgi̇ veri̇lmesi̇ gerektiği kaydedildi.