Polonya Merkez Bankası’ndan anti kripto kampanyası

    0
    47

    Polonya Merkez Bankası, sosyal medya üzerinde anti-kripto para kampanyaları düzenliyor. Merkez Bankası, özellikle Polonyalı YouTuber Marcin Dubiel’in Aralık 2017 tarihinde yayınladığı “bütün parayı kaybettim” isimli videosu için para ödediklerini kabul etti.

    Kripto paralara karşı düzenlenen sosyal medya kampanyası Polonya Merkez Bankası tarafından Polonya’nın Youtube ağı Gamellon, Google İrlanda ve Facebook İrlanda şirketleri ile ortaklaşa olarak 91 bin Zloti (27 bin dolar) bütçe ayrılarak gerçekleştirildi.

    Model.pl’in bildirdiğine göre merkez bankasının kampanyası aynı zamanda 1,5 milyon abonesi olan Planeta Faktow (planet of facts-gerçekler gezegeni) YouTube kanalı üzerinden de yayınlandı. Dubiel’in kanalının ise 900 bin abonesi bulunuyor

    500 binin üzerinde izlenmeye ulaşan Dubiel’in videosu, bütün parasını kripto paralara yatırıp her şeyini kaybeden bir genci anlatıyor. Videonun açıklamasında, #uważajnakryptowaluty etiketi kullanılıyor ki bu etiket Polonya Mali Denetim otoritesi ve Polonya Merkez Bankası’nın kripto para birimlerinin kullanımına ilişkin uyarıların olduğu bir web sitesi. Video klibin en dramatik anı ise, gencin bir restoranda kız arkadaşıyla yediği yemeğin hesabını kripto para ile ödemeye çalışması ve kız arkadaşının gencin suratına kağıt para atması sahnesi.

    Başta Çin gibi ülkelerin kripto para reklamlarını yasaklamaya başlaması bir yana anti-kripto para reklamları ise çok ilginç ve yeni bir konu.

    Şubat 2017 tarihinde kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliğini yasal olarak tanıyan Polonya, Venezuella’nın kendi ulusal kripto parası Petro’yu tanıtmasından sonra ülkenin bu yeni kripto parası ile gıda ve ilaç ticareti yapmak üzere ilgilendiğini de duyurmuştu.