Polat Holding’ten Beyoğlu’na 800 milyon dolarlık yatırım

0
198

İstanbul Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’un lansmanı basın mensuplarının katılımı ile bugün gerçekleşti.

Türkiye’nin özel sektör tarafından hayata geçirilen ilk ve en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul için satış hedefleri proje sahibi Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat tarafından açıklandı.

Polat, kentsel dönüşüm çalışmaları ve proje hakkındaki görüşlerini aktardığı konuşmasında: “Bugün biz üç ayrı heyecanı aynı anda yaşıyoruz. Biliyorsunuz projemizi ilk Mipim’de sizlerin de katılımı ile görücüye çıkarmıştık. Şimdiyse Türkiye lansmanı için yine bir aradayız. İkinci heyecanımızın sebebi; satış ofisimizin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Beraber izlediğimiz reklam filmimiz bugün yayına girecek. Büyük reklam kampanyamızın da startını bugün veriyoruz. Piyalepaşa İstanbul, hem Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi hem de grubumuzun en büyük gayrimenkul projesi. Bu projemiz için grubumuzun prestij projesi diyebiliriz. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak için büyük bir özen ve emek gösteriyoruz” dedi.
 
PİYALEPAŞA İSTANBUL’UN YÜZDE 30’U 2015’TE SATILACAK
Adnan Polat, 60 yıldır inşaat sektöründe olan ve 1000 den fazla konut projesine imza atan Polat Holding’in prestij projesi olarak gördüğü Piyalepaşa’nın aynı zamanda grubun en büyük projesi olduğunu belirtti.

Piyalepaşa’nın, 82 dönüm arazi üzerinde yapılan rezidans, konut, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan kentsel dönüşüm projesinde 160 dairenin 190 rezidansın yer aldığı ifade edildi.

‘İSTANBUL’UN KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR’
Piyalepaşa İstanbul projesi ile kentsel dönüşüm hakkında fazlasıyla tecrübe edindiğini belirten Adnan Polat konu ile ilgili kitap yazabilecek donanıma sahip olduğunu aktardı.

Piyalepaşa’nın göz ardı edilemeyen tarihi öneminin de projeye yansıtıldığını ve projenin bir semt projesi olduğunu belirten Polat, kentsel dönüşüme sadece inşaat bazında bakılmaması gerektiğini belirtirken, bölgenin istihdamından eğitimine kadar orada yaşayan vatandaşlara fazlasıyla özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Dünyada hiçbir şeyin değişim ve gelişimin önünde duramayacağını belirten Polat, sözlerini bu projeye verdiği destek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek bitirdi.
 
KÜLLİYE MİMARİSİNDEN KENTSEL DÖNÜŞÜME 
Oluşturulan bu projenin külliye mimarisi ile ortak bir çok noktası olduğunu belirten projenin mimarlarından Murat Kader, “iki design group olarak Piyalepaşa İstanbul ile geçmişin mimari oran ve öğelerini çağdaş bir yöntemle yorumlayarak günümüz yaşam biçimiyle buluşturduk. Şehre, kolay erişilebilir şekilde entegre olan projenin alışveriş, turizm, konut ve çalışma alanlarını  tasarlarken; Mimar Sinan’ın modern ustalık eseri Piyalepaşa Camisi’nden ve onun donatılarından esinlendik. İstanbulluları rekreatif aktivite olarak Alışveriş Merkezlerine tıkılmaktan kurtarıp şehre ve sokağa geri çağıracak ‘yaşayan’ bir mahalle dokusu hayal ettik… Eylül ayında International Property Awards tarafından da ‘En İyi Karma Kullanım Mimarisi’ kategorisinde ödüllendirilen Piyalepaşa İstanbul, zevkle tecrübe ettiğimiz bir mimarlık ve devamlılığı olan dokusuyla yepyeni bir şehircilik anlayışıyla yaratılan önemli bir kentsel dönüşüm projesidir” dedi.