Pokemon Go oyunu tüm dünyayı sardı

0
53

Merakla beklenen oyunu Pokemon Go yayınlandı. Henüz Google Play ve Apple mağazasında bulunmayan oyun internet üzerinden APK dosyası şeklinde indirilip oynanabiliyor. 

Yalnızca ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda’da oyunu resmi kullanıma açan şirket, tüm dünyanın oyunu indirmesiyle birlikte aldığı hatalar sonucu tüm dünyaya oyunu resmen açma zamanını erteledi.

Nintendo hisseleri sıçradı
Pokemon Go oyununun beta sürümünün yayınlanmasıyla birlikte, Nintendo hisseleri yüzde 30 yükseldi. Oyunun piyasaya sürüldüğü ilk gün olan cuma günü yüzde 10 değerlenen Nintendo hisseleri, haftanın ilk işlem günü olan bugün ise yüzde 20 prim yaptı. Bugün yaşanan yüzde 20’lik artış 1983’ten bu yana Tokyo Borsası’nda işlem gören Nintendo’nun tarihinde en yüksek günlük getiri olarak kayıtlata geçti.

Nintendo ve Pokemon Company, Niantic şirketine oyunun yapımı için yatırımda bulunmuştu.

Pokemon Go nasıl oynanır?
GPS tenom temelli olarak oynanan Pokemon Go oyununa ilk olarak karakter seçerek başlanıyor. Bulunulan konuma göre farklı pokemon türleri yakalanabiliyor. 

POKEMON GO DETAYLI OYUN REHBERİ

Pokestop adı verilen yerlerden pokeball, nadir pokemonların çıkabildiği yumurtalar ve iksirler kazanılıyor. Ayrıca bazı iksirlerle bu pokestop bulunan bölgelerde daha fazla pokemon çıkması sağlanabiliyor.

Gym denilen alanlarda ise pokemonlar dövüştürülerek o bölgeyi hakimiyet altına alıp deneyim puanı kazanmak mümkün.

Aynı pokemonlardan toplayıp, onları ‘transfer’ ederek pokemonları geliştirmek de mümkün.

Pokemon Go’dan ilginç haberler
ABD’nin Wyoming eyaletinde Shayla Wiggins adlı 19 yaşındaki bir genç kız, Pokemon Go oynarken ceset buldu.

New York Daily News’un haberine göre Pokemon ararken nehir kenarına gelen Wiggins, suyun içinde bir tuhaflık fark etti. Ardından bunun bir ceset olduğunu fark eden genç kız, hemen polise haber verdi. Polis, adamın ölümünün kaza olduğunu ve muhtemelen boğularak öldüğünü düşünüyor.

Bir Ekşi Sözlük yazarı ise Pokemon Go oynarken gözaltına alındığını yazdı. Yazar, pokemon yakalamak için Şişli Emniyet Çocuk Büro Amirliği’nin hedef olarak gösterildiği sırada, polislerin kendisini fotoğraf çektiğini zannederek gözaltına aldığını söyledi.