Podolski resmen Galatasaray’da

0
24

Galatasaray Kulübü, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal’dan transfer ettiği Alman futbolcu Lukas Podolski ile resmi sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Arena’da düzenlenen ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman’ın da katıldığı törende Podolski, kendisini 3+1 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan Dursun Özbek, teknik ekiplerinin projeleri doğrultusunda Podolski’yi renklerine bağladıklarını belirterek, “Podolski, Galatasaray için uzun süre hizmet verecek bir arkadaş. Kendisi Almanya’nın 10 numarası, çok beğendiğimiz ve uzun süredir izlediğimiz bir oyuncuydu. Takıma büyük katkı vereceğini çok iyi biliyoruz. Kendisinde başarılar diliyorum. Taraftarlarımızın da bu transferle ilgili büyük beklentisi vardı. Onların da çok sevindiğine inanıyorum” dedi.

Özbek, Galatasaray’ın geçen sezon Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda şampiyon olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Şimdi Süper Kupa’yı hedefliyoruz. Şampiyon takımın eksikliklerini tespit ettik. Teknik kadromuz Şampiyonlar Ligi’nde ve ligde vereceğimiz mücadele çerçevesinde takviye yapmamız gereken yerleri tespit etti. Bu anlamda çalışıyoruz. Transfer sezonu uzun. Onun için acele etmeye gerek yok. Bazı şeyleri dikkate almak zorundayız. Bize en iyi şekilde hizmet edecek oyuncuları transfer etmek istediğimiz gibi, mali politika konusunda da en iyi şartları zorluyoruz. Bu nedenle bazı gecikmeler oluyor. Ağustos sonuna kadar transfer etmek istediğimiz oyuncular. Bunlar da sırası gelince haberiniz olacak. Taraftarlarımızın bu konuda endişesi olmasın, şampiyonluğun en büyük adayı olan takımı yaratıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde de Galatasaray’a yakışır şekilde mücadele edecek bir ekip kurmak için çalışıyoruz. Biraz sabırlı olmakta fayda var.”
Cüneyt Tanman da Galatasaray’ın önceki yıllarda da Lukas Podolski’yi transfer etmek istediğini hatırlatarak, “Taraftarımızın onunla ilgili çok büyük bir özlemi vardı. Podolski’nin Galatasaray’ın gelmeye kafa olarak da hazır olduğunu gördük. İnşallah çok ciddi katkıları olacak. Çünkü çok iyi bir profesyonel, karakterli bir oyuncu” ifadelerini kullandı.
 
– Podolski:  “Hedefim bütün gücümü Galatasaray için vermek”
 Lukas Podolski, Galatasaray’ın geçen yıl da kendisine transfer teklifinde bulunduğunu anlatarak, “Ancak bu dönemde teklif çok daha yoğun oldu. Ben de kendimi çok mutlu hissettim buraya gelme konusunda. Ailem de benim buraya gelmemi istedi. Dolayısıyla belli görüşmelerden sonra anlaştık. Bunun için çok mutluyum. Galatasaray geçen yılın şampiyon takımı. Aynı zamanda bu sezon Şampiyonlar Ligi’ned oynayacak. Çok büyük bir kulüp. Hedefim bütün gücümü Galatasaray için vermek” diye konuştu.

Alman futbolcu daha önce Galatasaray’a karşı forma giydiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Burada Şampiyonlar Ligi maçında çok güzel bir atmosfer vardı. Ama ben buna sadece burada tanık olmadım. Daha önce de televizyondan Galatasaray’ın maçlarını takip ediyordum. Galatasaray stadının ne kadar büyük ve heyecanlandırıcı bir atmosferinin olduğunu biliyordum. Her zaman dolu tribünlere oynayan bir takım. Bunun dışında Galatasaray taraftarı bana çok büyük destek verdi. Bunun da anlaşmamda etkisi oldu. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olması buraya gelmemde belirleyici faktör değildi. Çünkü genel bir resim olarak bakıyorum. Ben de bütün gücümü ve kuvvetimi vermek için buradayım.”

Podolski, kariyerinde birçok başarı elde ettiğini vurgulayarak, “Kariyerimde  çok fazla kupa kazandım. Bunun içinde dünya kupası da var. Kazandığımız kupalar benim karakterimi hiçbir şekilde değiştirmedi. Futbolda açlık çok önemli bir şey. Her zaman futbolda aç olmalısınız ama bu sadece maçta değil, antrenmanda da olmalı. Futbolcunun her zaman bir hedefi olmalı ve bunun için çalışmalı. Bu performansın üstüne kupaları kazanmak da insanı daha fazla motive eder” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’da birlikte forma giyeceği Wesley Sneijder’in çok iyi bir futbolcu olduğunu dile getiren Podolski, “Bu tarz üst düzey oyuncularla beraber oynamak çok motive edici bir durum. Aynı şekilde diğer arkadaşlarımla da beraber oynayacağım için çok mutluyum. Daha önce beraber oynadığım Hamit Altıntop ile tekrar oynayacağım için de çok mutluyum. Bir an önce çalışmaya başlamak istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Alman futbolcu, imza törenin sonunda kendisine ikram edilen çayı içti.
Bu arada Podolski’nin 10 Temmuz’da Avusturya’daki kampta takıma katılacağı bildirildi.