Pimco 30 yıllık ABD tahvillerini ikiye katladı

0
34

Bu yıla kadar dünyanın en büyük tahvil fonu olan Pimco Total Return Fund, tahvil faizlerinin düşmesi ile birlikte ilk çeyrek dönemde uzun vadeli ABD tahvilleri satın aldı ve bazı ülke tahvilleri ile ilişkili türev iddialarını azalttı.

BloombergHT‘nin haberine göre, fon Cuma günü yapılan bir açıklamaya göre, 30 yıl vadeli ABD Hazine tahvili varlıklarını 31 Aralık’tan Mart ayı sonuna kadar iki katından fazla yükselterek 18.6 milyar dolar çıkardı. Brezilya, Çin, Endonezya ve Meksika tahvilleri ile ilişkili kredi temerrüt swapları (CDS-tahvillerin temerrüde düşmesine karşı sigorta maliyeti)11.4 milyar dolardan 6.7 milyar dolara düştü veya net varlıkların yüzde 5.8’ine geriledi. Fon, 4.8 milyar dolarlık İtalya ve Rusya bağlantılı kredi swaplarının tümünü sattı.

Pimco sözcülerinden Michael Reid, fon varlıkları ile ilgili yorum yapmayı reddetti.

110 milyar dolarlık bir varlık yöneten Pimco Total Return, iki yıl süren müşteri çekilmelerinin ardından dünyanın en büyük tahvil fonu olma unvanını bir ay önce kaybetti. Şirket, eski yöneticisi Bill Gross’un Eylül ayında işten ayrılarak Janus Capital Group Inc.’e katılmasının ardından 110 milyar dolardan fazla çıkış yaşadı.