Perakende satış hacmi ocakta azaldı

0
67

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %0,6 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %0,5 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,5, otomotiv yakıtı satışları %0,2 azaldı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %3,5, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %1,4, posta veya internet üzerinden satışlar %5,7, elektrikli eşya ve mobilya satışları %2,8 azalırken, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %4,4 arttı.

Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre %2 azaldı
Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %0,6 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,3, otomotiv yakıtı satışları %6,9 azaldı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %3,1, elektrikli eşya ve mobilya satışları %9,7 azalırken, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %5,7, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %0,2, posta veya internet üzerinden satışlar %7,5 arttı.

Perakende ciro bir önceki aya göre %1 arttı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2017 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %1 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %2, otomotiv yakıtı satışları %3,9 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1 azaldı.

Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre %11 arttı
Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2017 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %11 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %11,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %7,3, otomotiv yakıtı satışları %18,9 arttı.