OYAK’tan üyelerine 4,1 milyar lira nema

0
69

OYAK’ın, 2016 yılı nema oranı yüzde 19,1, toplam dağıtıma esas kaynak rakamı da (nema) 4,1 milyar lira oldu.

OYAK’tan yapılan açıklamaya göre, şirketin 2016 yılı nema oranı yüzde 19,1, toplam dağıtıma esas kaynak rakamı da 4,1 milyar lira olarak kaydedildi.

Üyelerine ait net varlık toplamı 25,3 milyar lira olan şirketin, konsolide net varlık toplamı ise 64,5 milyar liraya ulaştı. Bu dönemde 2,8 milyar liralık konsolide net dönem karı elde eden OYAK, 2017’de de toplamda 3,7 milyar liralık yatırım hedefliyor.

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Tümgeneral Mehmet Taş, “Bizler, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz tüm grup şirketlerimizi geniş bir perspektif ile değerlendiriyor, katkısı olacağına inandığımız yeni stratejik işbirliği ve yatırımları araştırarak, ciddiyetle değerlendirerek, Türkiye’nin küresel büyüme gayreti içinde OYAK’ın önemli bir yer alacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

OYAK ve grup şirketlerini dünya çapında ve standartlarında kuruluşlar haline getirmenin Türkiye’ye karşı hepsinin ortak sorumluluğu ve görevi olduğunu belirten Taş, 2016’da 4,7 milyar lira vergi ödediklerini kaydetti.
Taş, bu tutarın Türkiye’de ödenen toplam vergilerin yüzde 1,03’üne tekabül ettiğini dile getirdi.
OYAK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Savaş Erdem de 2016 yılında dağıtıma esas kaynağın 4 milyar 195 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Bugün, üyelerine yaklaşık yüzde 19,1 nema dağıtma imkanına ulaştıklarını aktaran Erdem, grubun konsolide toplam varlığının 64,5 milyar liraya, konsolide hasılatının ise 25,7 milyar liraya ulaştığını dile getirdi.

Erdem, üyelerinin tüm birikimlerini karlılık, verimlilik ve kurumsal yatırım ilkelerine göre yönetme misyonuyla hareket ettiklerine işaret ederek, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde OYAK’ı sadece Türkiye’nin en güçlü kurumlarından biri değil, aynı zamanda uluslararası bir oyuncu yapmak için gece gündüz çalışacağız. Hem yönetim felsefesi, hem organizasyon, hem liyakat, hem de gerekli yatırımlar anlamında önemli kararlar aldık. Biz bir patron şirketi yönetmiyoruz; 305 bin Türk Silahlı Kuvvetleri üyesinin alın teriyle biriktirdikleri ve bize emanet etmiş oldukları o değeri yönetiyoruz. Onun için attığımız her adımda öncelikle üyelerimizi düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.