ÖTV indirimi Arçelik’e yüzde 43 artış getirdi

0
43

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, ÖTV indirimleriyle 6 ana üründe ilk üç ayda sektörel büyümenin yüzde 36 olduğunu, bu dönemde aynı ürün gruplarında Arçelik’in ise yüzde 43’lük artış yakaladığını bildirdi.

Dinçer, İzmir’deki yeni nesil mağaza açılışının ardından gazetecilerle bir araya geldi.

Yeni nesil konseptinde yola çıkarken her yıl gerçekleştirilen ve ‘perakendenin Oscar’ı olarak kabul edilen Dünya Perakende Kongresi’ne katılarak ödül alma hayallerinin olduğunu belirten Dinçer, “Bakarsınız hep beraber gider Oscar törenlerinde Türkiye’ye yepyeni bir ödül getiririz.” dedi.

Yeni mağazanın dünyada değişen tüketici beklentisine yönelik yeni bir felsefe açılım olduğunu, bu mağazalarda teknolojiyi anlatacaklarını ifade eden Dinçer, “Dünyanın teknoloji konusunda guruları gelecek, Arçelik mağazalarında teknolojide ne değişiklik varsa onu anlatacaklar. Dünyanın en ünlü şefleri buraya gelecekler kendi mutfaklarını tanıtacak, Türk mutfağıyla tanışacaklar. Kısacası bambaşka bir ekosistem yaratmayı hedefledik.” diye konuştu.

Yıl sonuna kadar yeni konseptte 200 mağaza açmayı hedeflediklerini, yeni mağaza konseptinde 5 yıllık bir süreçte 200 milyon kişiye ulaşmak istediklerini aktaran Dinçer, “Bizim 5 yıllık planımızda Arçelik’i perakendecilik dönüşümüyle beraber dünyanın en büyük 250 perakende listesinin içerisine sokmak. Arçelik’in Türkiye’deki cirosunu ikiye katlamayı hedefliyoruz.” dedi.

– “ÖTV indirimi çok değerli”
Hükümetin beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerine yönelik vergi indirimlerinin süresini 30 Eylül’e kadar uzatmasının sektör ve tüketiciler açısında olumlu bulduklarının altını çizen Dinçer, “Devletimizin verdiği ÖTV kararı çok değerli ve doğru bir karardı. Sektör 6 ana beyaz eşyada ilk üç ayda yüzde 36 büyürken, Arçelik aynı ürün gruplarında yüzde 43’lük artış sağladı.” ifadelerini kullandı