Otomatik katılım ile 2 milyon çalışan BES’lendi

0
33

2017 başında devreye giren Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ile Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yeni bir milat yaşanıyor. 45 yaş altında 14 milyon çalışanın olduğu Türkiye’de BES’e katılımlarda büyük bir artış var. Kademeli olarak katılımların başladığı sisteme 1000 ve üzeri çalışanı olan işletmelerden Ocak ve Şubat başı itibariyle 2 milyon kişi dâhil oldu.

1 Nisan’da sisteme katılması öngörülen 4 milyon kişiyle beraber bu rakam 4 ayda 6 milyon kişiye ulaşmış olacak.
 
Çalışan sayısı yüz ve üzerinde olan işyerlerinde bulunan tahmini 1,5 milyon kişi 1 Temmuz’da, çalışan sayısı elli ve üzeri olan işyerlerinde çalışanlar ile diğer kamu idarelerinde çalışan 1,3 milyon kişi 1 Ocak 2018 tarihinde BES’e katılacak. Çalışan sayısı on ve üzeri olan bir işverene bağlı olarak çalışan tahmini 2.7 milyon kişi 1 Temmuz 2018’de, çalışan sayısı beş ve üzerinde olan bir işverene bağlı olarak çalışan tahmini 2.5 milyon kişi de 1 Ocak 2019’da sisteme dâhil edilecek. Ayrıca sistemdeki fon miktarı da bir ayda 62 milyon TL’ye ulaştı. 
 
Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, Otomatik BES’in başlamasıyla birlikte kısa sürede sektörde fark yarattıklarını söyledi. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının Vakıf Emeklilik’i tercih ettiğini belirten Obalı, “Otomatik Katılım sürecinde sisteme dâhil ettiğimiz firmalardan işlemlerini kolaylıkla yerine getirdiklerine dair pozitif geri bildirimler almak bizleri memnun ediyor. Umarım Otomatik BES ile Türkiye’nin tasarruf oranlarını ihtiyacımız olan seviyeye çıkaracağız” diye konuştu.