Otel yerine motoryat…

0
49

Daha önce motoryatla gerçekleştirilen güney Ege ve Akdeniz turlarında bazı eksiklikleri fark ettiklerinden bahseden V For Voyage Genel Müdürü Fatih Aydın, “Programların içeriği yoktu ve özellikle yat kiralamak isteyen kişiler mazot ücreti, market alışverişi gibi birçok konu ile muhatap oluyordu” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Türkiye’de motoryat kiralama sektörü, turizm konusunda gelişmiş Batı ülkelerinin aksine henüz hak ettiği yere erişemedi. Genelde yat sahiplerinden kiralama yapan bölgesel charter şirketlerinin iyi niyetli çabaları ile motoryat turları yapıldı. Biz öyle bir sistem kuralım ki motoryat tatili yapmak isteyenler, bir taraftan otel rezervasyonu kadar kolay bir işlemle yat kiralayabilsin, diğer taraftan da yaşam tarzına veya amacına göre seçeceği tatil boyunca kendisini motoryatın sahibi olarak hissetsin istedik. Ve V For Voyage’ı yaklaşık 10 ay önce kurarak faaliyete geçirdik.”

Şirketin filosunda sekiz adet lüks motoryat bulunuyor. Bunların beşi İngiliz markası Sunseeker, iki tanesi yerli yapım, bir tanesi ise Numarine üretimi motoryatlardan oluşuyor. Uzunlukları 20-25 metre arasında değişirken; sekiz motoryatın yedi tanesi Flybridge’li, 1 tanesi ise spor segmentte yer alıyor.

V For Voyage’ın verdiği hizmette örneğin; çocuklarınızla birlikte balık tutmak istediğinizde ihtiyacınız olan malzemelere ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca küçük çocuğu olan aileler için isteğe bağlı olarak çocuk bakıcısı hizmeti de sağlanıyor. Rixos Anjana SPA’nın terapistlerinin uyguladığı Uzak Doğu masajlarıyla dinlenebilirken, Göcek’in koylarında jet ski ya da profesyonel dalış yapmak da V For Voyage’ın sunduğu hizmetlerden… Bazen su kaydırağı, trambolin ve kanoyla eğlencenin dozunu artırabiliyorsunuz. Ayrıca binlerce yıllık Kaunos Antik Kenti’ni görmek ilginizi çekerse, hızlı bir planlama yapılabiliyor.

“Deniz turizmi için ilham vermek ve dikkat çekmek istiyoruz. Örneğin Maldivler’de deniz üstü bungalovların geceliği 5 bin – 6 bin euro’ya pazarlanırken yatlarımızla gezebileceğimiz ve Avrupa’nın hemen yanı başındaki tatil cenneti koylarımız neden dolup taşmasın?” diyen Aydın, ortalama kiralama fiyatları ile ilgili de bilgi veriyor; “Yatlarımızla günlük konaklama tutarı 2 bin 500 euro’dan başlıyor. Bu yatın tamamının kiralama ücreti. Sekiz kişilik bir ailenin konakladığını düşünürsek, bu çok ayrıcalıklı tatil neredeyse herhangi bir otel fiyatına gelmiş oluyor.”

2016 yılında toplam 62 milyon TL’lik ciro beklentisi olan V For Voyage, A plus diye tanımlanan segmente hitap eden bir acente hizmeti vermeye odaklanıyor. Üç yıl içerisinde toplam 100 milyon TL’lik yatırım planları var ve bu planın içerisinde otel de bulunuyor. Yatırım planlarından bahseden Aydın; “Üç yıl içerisinde yaklaşık 60 milyon TL yatırımla filomuzu 30 yata çıkarmak ve 25 milyon TL yatırım ile de “Yat Otel” projemizi hayata geçirmek öncelikli planlarımızdan. Uluslararası tanıtım ve lojistik destek ünitesi için de 10 milyon TL’lik bir harcama öngörüyoruz. Diğer giderlerimizi, personel ve eğitim giderleri ile amortisman giderlerimizi ve olası kur farklarını göz önüne alırsak yaklaşık 30 milyon euro, yani 100 milyon TL’lik bir yatırım ile V For Voyage markasını dünya çapında bir marka haline getirebilmek için çabalıyoruz” diyor.