OHAL’in 3 ay uzatılması kararı alındı

0
25

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Bakanlar Kurulu sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bakanlar Kurulu toplantısında, MGK’nın OHAL tavsiyesi kararının ele alındığını belirten Kurtulmuş, “19 Nisan 2017 saat 01.00’den itibaren olağanüstü halin 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin, TBMM’ye konunun arz edilmesi yazısı kaleme alındı.” dedi. 

Kurtulmuş, yapılan seçimin bir parti seçimi olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

“16 Nisan’da Türkiye, milletvekili seçimi ya da belediye başkanı seçimi yapmadı. Yani şu oy şu partinin oyu, bu oy şu partinin oyudur diyemeyiz. Dolayısıyla herhangi bir şekilde bu sonuçlarla herhangi bir partinin falanca seçimde aldığı sonuçların kıyaslanması siyasi mantık bakımında doğru değildir.”

OHAL tezkeresi TBMM Başkanlığına sunuldu
Olağanüstü Halin (OHAL) 19 Nisan Çarşamba günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasını taşıyan tezkerede, TBMM’nin 21 Temmuz 2016 tarihli kararı ile ülke genelinde ilan edilen, 3 Ocak 2017 tarihli kararı uyarınca devam etmekte olan olağanüstü halin, 19 Nisan 2017 çarşamba günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılması kararının TBMM’ye arzının, MGK’nın 17 Nisan 2017 tarihli tavsiye kararı göz önünde bulundurularak Bakanlar Kurulunca bugün kararlaştırıldığı bildirildi.

MGK’dan OHAL tavsiyesi
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.

Toplantının ardından yayımlanan bildiride, anayasa değişikliği halk oylamasının ülkenin her yerinde huzur ve güven ortamı içinde geçmesinden memnuniyet duyulduğu ifade edilerek, bu konuda katkısı olan tüm kurumlara ve güvenlik görevlilerine teşekkür edildi. 

Bildiride, “Yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.