OHAL yeniden uzatılacak mı?

0
41

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oylandığı referandumda ‘Evet’ kararının çıkmasının ardından yoğun çalışmalar da başladı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanacak. MGK’nın hemen ardından toplanacak Bakanlar Kurulu’nda OHAL’in uzatılmasıyla ilgili karar alınacak.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, OHAL’in uzatılmasına ilişkin “MGK’da görüşeceğiz, Bakanlar Kurulu’nda kabul edilirse uzatacağız” dedi. Canikli, terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ ile mücadelenin bütün hızıyla devam ettiğinin altını çizerek, “Bu açıdan bakıldığında bu tehlike tamamen ortadan kaldırılmış değil.” dedi. 

OHAL süreci
20 Temmuz günü düzenlenen Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu toplantıları sonrasında ülke genelinde 90 gün süre ile Olağanüstü Hal ilan edilmesi kararı alınmıştı. 21 Temmuz Perşembe gecesi saat 01.00’da Resmi Gazete’de yayımlanan OHAL kararı, yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girdi ve Türkiye 3 aylık bir OHAL sürecine girdi.

90 günlük OHAL, Ekim ayında sona eriyordu. Ancak terör temizliğinin sona ermediği gerekçesiyle OHAL 3 ay daha uzatıldı. Ocak ayında sona ermesi gereken OHAL, 3 ay daha uzatıldı. OHAL’in referandumdan sonra sona ermesi bekleniyordu.