Ofiste mobilite ile gelen verimlilik

0
47

HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede, Aralık 2016 başında ofiste verimlilik yaratacak yeni ürünlerini tanıtırken “tasarım, kolay kullanım, mobilite ve ergonomi odaklılığa” işaret ediyordu. Fazla mesainin ya da çokça kullanılan biçimiyle çok çalışmanın temel “verimlilik artışı” aracı olduğu Türkiye’de bu kadar kapsamlı teknoloji uygulamalarının ne şekilde anlaşıldığını hep merak etmişimdir. HP’nin yeni ürün gamını ve özellikle Windows 10 Mobile kullanan HP Elite x3’ü görünce başka bir konuyu daha merak ettim: Bu tür bir ofis ortamına hazır mıyız? Çalışanların mobilitesi uzun süredir gündemde ancak HP markalı ürünler ofisin mobilitesi gibi farklı bir kavramı ortaya çıkarıyor.

Yeni ürünler arasında yer alan mini iş istasyonu Elite Z2 ve modüler bilgisayar Elite Slice ile birlikte tanıtılan Elite x3 phablet, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayarın kullanım deneyimlerini tek cihazda buluşturuyor. HP’nin iş için geliştirilen ilk üçü bir arada aygıtı olan HP Elite x3 ile –Microsoft terminolojisiyle masaüstü bilgisayarın gücünü ve üretkenliğini, bir tabletin çokyönlülüğünü ve bir akıllı telefonun özelliklerini avuç içinde sunuyor. Bütün bu cihazlarda Windows 10 Mobile arayüzünü standart olarak kullanmanın sağladığı kolaylık kadar tanıtımlarda kablosuz fare ve klavye kullanılması mobil ofise vurgu yapıyor. İşin diğer boyutunda ise geleneksel olarak kullanılan belgelere erişim yerine erişilecekler listesi kişiler, uygulamalar ve veriler şeklinde genişletilmiş.

HP, ilk üçü bir arada cihazını piyasaya sürerken bu verimlilik aracını uygun dock’larla desteklemeyi tercih etmiş. HP, “opsiyonel HP Desk Dock ve opsiyonel Lap Dock gibi bileşenler sayesinde kullanıcıların bulundukları yerleşim fark etmeksizin kendi belirledikleri koşullar altında çalışabilmelerine” vurgu yapıyor. Lap Dock’ta hiçbir veri saklanmıyor. Tüm uygulamalar, şifreler ve dosyalar Elite x3’te depolanıp oradan yönetiliyor.
Harici monitör desteği için kullanılan DisplayPort, iş sürekliliği için iki USB-A ve bir USB-C bağlantısı ve masa başından alışık olduğumuz kablolu Ethernet’i içinde barındırıyor. Desk Dock ise Elite x3 için tam donanımlı bir masaüstü bilgisayar deneyimi sunuyor. Böylece kullanıcılar, Elite x3’ü masaüstü, dizüstü bilgisayar ya da mobil cihaz şeklinde kullanma olanağı sayesinde, üretkenlik için kilit öneme sahip uygulamaları farklı ortamlara göre cihaz seçme kaygısı olmadan kullanabiliyor.

Elite x3’ü açmak için biyometrik kimlik doğrulama kullanılabiliyor. Bu da kurumsal müşteriler için cihaza ek bir güvenlik katmanı sağlıyor. Mobilite söz konusu olduğunda önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan şarj konusu ise, Qualcomm Quick Charge 3.0 teknolojisi ile çözülmüş. Şimdi sorun bu cihaza yakışır ofis kurgularının hangi hızda ortaya çıkacağı.