Nişantaşı’ndaki yeni İtalyan

0
279

NIŞANTAŞI’NDA Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan Glens İstanbul, Mayıs 2018’ten beri brasserie, fine dining restaurant, bar ve roof bar alanlarıyla günün her anına hitap ediyor. Abdi İpekçi Caddesi’ndeki eski palaslardan, tarihi bir apartmanın restore edilmesiyle Glens İstanbul, Hyatt otel zincirinin Türkiye’deki ilk tematik yatırımı olan “Nish Palas İstanbul by Hyatt” ile aynı binayı paylaşıyor. Bina palas kültürüne uygun olarak 2,5 senede yeniden inşa edildi. Nish Palas İstanbul by Hyatt & Glens Genel Müdür Bülent Kılıç, Glens İstanbul, Glens Roof ve Nish Palas  İstanbul by Hyatt’ın total yatırım değerinin 50 milyon dolar olduğunu söylüyor. Glens İstanbul ile ilgili gelecek plan ve projelerinden bahseden Kılıç, ilerleyen dönemde Glens İstanbul’un kış bahçesi alanında  Michelin yıldızlı şeflerin ağırlandığı çok özel “chef’s table” organizasyonlarının gerçekleşeceğinin bilgisini veriyor.
Glens İstanbul’dan içeri adım atar atmaz yüksek tavan, yeşil bitkiler ve kahverengi tonları ile ferah bir atmosfer gelenleri karşılıyor. 180 kişilik bir oturma kapasitesine sahip mekan, tavandan aşağıya uzanan kadife perdeler ile istendiği zaman ikiye bölünebiliyor. Fine dining restoran konseptiyle tasarlanan mekanın arka bölümünde kalan alan, kış bahçesi hissi veriyor.
Etrafı nostaljik kafes camekanla kaplı olan kış bahçesi bölümü iş toplantıları veya grup rezervasyonları düşünenlerin ilgisini çekecek türden. Montreal merkezli sanatçı G.Knight, Sait Mingu, Barış Sarıbaş ve Semih Kanmaz’ın sanat eserleri mekanın duvarlarını süslüyor. Glens İstanbul’un dekorasyonu Soho House İstanbul’unda dekorasyonunda katkıları bulunan mimar Arif Özden’in imzasını taşıyor. Hayvan dostu mekana dileyen misafirler evcil hayvanlarıyla gelebiliyor. Çevre dostu mekan anlayışı ile Glens İstanbul’da kullanılan tüm kağıt  malzemeler geri dönüşümlü, atıklar ayrıştırılarak yetkililere teslim ediliyor.
Glens İstanbul ile ilgili “Nişantaşı’nda eksik olan bir konsepti” diyen Kılıç mekanın menüsünde İtalyan mutfağının orijinal reçetelerini kullandıklarını söylüyor. Kılıç, Glens İstanbul için “İtalya’da bir semt restoranına gittiğinizde risottoyu nasıl yiyorsanız, burada da içinde kullanılan malzemelerden sunuma kadar her şey aynı” diyor. İtalyan mutfak kültürünün hakim olduğu Glens İstanbul’un menüsünde, lezzetlerde orijinalliği yakalamak adına malzemelerin çoğu İtalya’dan getiriliyor. Kılıç, menü hazırlığının ünlü bir İtalyan şefin danışmanlığında yapıldığını belirtiyor. Mutfak ekibinde, her biri konusunda uzman 18 kişi çalışıyor. Menüdeki pizza ve makarnalar ev yapımı olarak mekanda hazırlanıyor. Glens İstanbul şefin spesiyal sosuyla lezzetlendirilen tartar di pesce bianco (64 TL), Alaska yengeciyle tadı daha da zenginleşen, enginarlı insalata di carciofi (145 TL), karides, kalamar ve taze balıklarla hazırlanan balık çorbası zuppa  di pesce (128 TL), ricotta peynirli ıspanak dolgulu, ada çayı ve tereyağı sosuyla al dente servis edilen ravioli (62 TL), genovese pesto sos ve cherry domatesli gnocchi (54 TL), porcini mantarlı risotto (66 TL), kalamar, karides ve kum midyeli ai fruitti di mare pizza (68 TL), karışık mantar, özel  beyaz sos ve mozzarellalı ai funghi misti pizza (52 TL), patates püresi eşliğinde tagliata di manzo (95 TL), brokoliyle tatlandırılan branzino alla griglia (95 TL) gibi lezzetler, mutlaka denenmesi gerekenler arasında yer alıyor.
Glens İstanbul’un tatlı menüsünde ise taze mevsim meyveli ve limon çeşnili san sebastian (36 TL), el yapımı milföy hamuruyla, taze çilekli millefoglie rivisitata (36 TL), fıstık ve çikolata parçacıklarıyla ve orman meyveleriyle semifreddo (36 TL) gibi tatlılar misafirlerin favorileri
arasında bulunuyor. Glens İstanbul’un, roof katı ise Nişantaşı’nı kuş bakışı olarak görüyor. İstanbul boğazını
da panoramik sergileyen roof kısmı için talebin yoğun olmasından dolayı rezervasyon gerekli. Kılıç, özellikle roof bölümü ile ilgili gün batımı anının kaçırılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Saat 17.00 itibariyle misafirlerini ağırlamaya başlayan Glens Roof’un menüsü alt kattaki Glens İstanbul’un menüsünden farklı. Tapas ağırlıklı menüde, kadayıfa sarılı karides wrapped shrimp, trüflü patates kızartmasıyla selection of mini burger (60 TL), mini sebzeler eşliğinde octopus carpaccio (78 TL), safran soslu, levrek dolgulu seabass ravioli, kuşkonmaz, sotelenmiş ıspanakla beraber servis edilen deniztarağı ve istiridye grilled scallop with clams
(98 TL) gibi seçenekler yer alıyor