Nesnelerin interneti için 360 derece Platform

0
73

KoçSistem farklı sektörlerin kullanımına uygun olarak tasarlanmış ve entegre çözümlere sahip Kurumsal IoT Platformu Platform 360’ı duyurdu.

Platform 360 ile kurumlar, sahip oldukları fiziksel nesneleri bağlı hale getirerek müşterilerine, fiziksel ve dijital birikimlerini bir araya topladıkları bir müşteri deneyimi sunuyor, lojistik, üretim ve satış süreçlerinin otomasyonunu sağlayarak değer zincirlerini optimize ediyorlar. Bu sayede Endüstri 4.0 ve ürünlerin akıllı ve bağlı ürün sistemlerine dönüşmesi gibi pazarı değiştiren trendlerden rekabet avantajı sağlıyorlar. Platform 360 ürün ailesi ile üretimin verimi ve kalitesi artıyor, ulaştırma altyapıları akıllanıyor, varlıklar uzaktan yönetilebiliyor ve çalışanlar mobil ve entegre dijital işyer- lerinde daha verimli çalışabiliyor.

Platform 360 vizyonu çerçevesinde başta üretim, otomotiv, altyapı ve enerji sektörlerinde çözüm üretmek ana dikeyler olarak ele alıyor ve bu alanlardaki ürünleri ile müşterilerinin işini kolaylaştırmaya devam ediyor.

Temelde küresel OneM2M mimarisi referans alınarak geliştirilen, nesnelerden toplanan verilerin uygulamalara servis olarak sunulmasını sağlayan nesnelerin interneti platformu Platform360, topladığı verilerin aynı zamanda büyük veri ortamında saklanmasını sağlayarak sensör sistemlerinin ortak veri kaynağı olma kabiliyetine de sahip.
 

Yatay nesnelerin interneti çözümlerinin anahtarı olan Platform360’ın başlıca fonksiyonlarının şunlar olduğu belirtiliyor:
  • Farklı nesne haberleşme protokollerine destek vermek.
  • Haberleşmenin güvenli bir şekilde yapıl- masını yönetmek.
  • Nesne sanal modelini yönetmek.
  • Kurulum süreçlerini, konfigürasyon ve firmware’lerini yönetmek.
  • Ortak veri yapısını yönetmek.
  • Alarm&olay iş akışlarını yönetmek.
  • Karar destek mekanizmalarına girdi üre- tecek ortak servis katmanı sağlamak.