Nef yeni konseptine 750 milyon TL yatırım yapacak

0
31

Nef, öğrenciler, akademik çevre ve genç profesyoneller için Novu markasıyla yeni bir konsept sunuyor.

Paylaşım ekonomisine dayalı bu sistemle gençler için de lüksü ve özgürlüğü ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Nef, İstanbul başta olmak üzere 750 milyon lira yatırımla 10 proje ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşacak. İlk Novu projesi ise Eylül ayında 28 bin metrekare kapalı alanda 840 yatak kapasitesiyle Nef Merter 12’de hizmet vermeye başlayacak.
 
En öncelikli ihtiyaçlar belirlendi
Hem Türkiye’de hem de dünyada öğrencilerin ve gençlerin ihtiyaç ve beklentilerini uzunca bir süredir araştıran Nef, çıkan sonuçlar doğrultusunda Novu projesini hayata geçirdi. Öne çıkan birçok projeyi de yerinde incelediklerini anlatan Erden Timur, projenin ortaya çıkışını şöyle anlattı: “Gördük ki dünyada ve Türkiye’de gençlerin ihtiyaç ve beklentilerini tam anlamıyla karşılayacak ve onların hayatlarına bir değer katacak bir marka maalesef yok. İyi olan örnekler de tabii ki varken, bu projeler de bir takım ihtiyaçları maalesef karşılayamıyor. Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda gördük ki; renkli ve sosyal bir yaşam, hayatlarını kolaylaştıracak ve zamanlarını genişletecek servisler, içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı ve çevresi ile paylaşmak isteyeceği tasarımlarıyla öne çıkan alanlar, güvenlik önlemleri ve basit kullanıma uygun yüksek teknolojik uygulama ve çözümler gençler için en önemli ihtiyaçlar. Biz de Nef olarak, bu 5 alanı da kapsayan yepyeni bir marka oluşturalım istedik. Novu’yla tasarımı ve işlevsellik bakımından dünyanın en iyi öğrenci rezidanslarından birini inşa ettik”
 
Öğrencilerin yaşam standardını yükseltecek
Türkiye’de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelikli yurt ve rezidans eksikliğine dikkat çeken Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Novu ile öğrencilerin yaşam standartlarıını yükseltececeğiz” dedi. Türkiye’de öğrencilerin çoğunun depreme dayanıksız, eski apartmanlarda yaşadıklarını belirten Timur, “Öğrencilerimizin kettle’larda makarna pişirdiği, ütülerin üstünde pizza ısıttığı günler geride kalacak” dedi. Novu projelerinde öğrencilere özel tasarlanmış ortak sosyal alanlar, kafeler, özel mutfaklar, çalışma odaları ve hobi alanları olacak.
 
Nef’in tüm projelerinde olduğu gibi, Novu’da da merkezi lokasyonun en önemli kriterlerden biri olduğuna değinen Timur, tüm Novu projelerinin gençlerin rahat ulaşımına imkan veren, üniversitelere ve iş merkezlerine yakın lokasyonlarda konumlanacağı bilgisini verdi. 
 
İlk projenin daha çok öğrencilere yönelik olduğunu, ancak ‘’genç bir yaşam alanı’’ olan Novu’nun önümüzdeki dönemde genç profesyonelleri de kapsayan, farklı lokasyonlarda da şubeleri olacağının altını çizdi.
 
750 Milyon TL’lik yatırım yapacak
Yatırım hakkında bilgi veren Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, ilki Merter’de hizmete girecek Novu’nun dünyanın sayılı gençlere yönelik rezidans zincirlerinden biri olacağını bildirdi. Kozlu şöyle devam etti: “Novu ile hem Türkiye’de önemli sosyolojik bir problemin çözülmesine katkıda bulunuyoruz, hem de yurtdışına taşıyabileceğimiz bir marka yaratıyoruz. Türkiye’de açık öğretim hariç üniversite öğrenci sayısı son 10 yılda 1 milyondan 3 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 binde kaldı. Yani, öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Biz Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen hem yerli hem de yabancı kurumsal yatırımcılar var. 750 milyon TL yatırımla 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Merter’deki projemizin ardından, Novu’yu Anadolu’ya ve sonra da yurtdışına da taşıyacağız.”
 
Ön-Kayıt almaya başladı
Novu hakkında bilgi veren Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, “Novu Merter metro ve metrobüs durağına çok yakın mesafede bulunuyor, burası İstanbul Avrupa yakasının tam merkezi, ister Zincirlikuyu’ya ister diğer istikamette Avcılar-İstanbul üniversitesine 20 dakika da ulaşmak mümkün” dedi. Novu’nun üstün bir teknoloji ile donatıldığına dikkat çeken Yiğit, “Novu da konaklayan misafirler telefonlarına indirecekleri bir uygulama marifetiyle oda servisi, temizlik, teknik servis, gibi hizmetlerden faydalanabilecekler, bütün çalışma masalarında duvar tipi USB şarj cihazları bulunuyor. Konsepti, öğrencilere ders saatlerinin dışında kişisel gelişimlerine destek olacak, hobi edinmeyi teşvik eden bir sosyal tasarım anlayışıyla geliştirdik. 2016-2017 öğretim yılı için kayıt almaya başladık, bir, iki ve dört kişilik odalarda kişi başı fiyatlarımız 920 TL den başlıyor”dedi.
 
İlki Merter’de yer alan proje için ön talepleri toplamaya başladıklarını belirten Yiğit, henüz tanıtım faaliyetlerine başlamayan projenin gerek gençler gerekse aileler nezdinden ciddi bir merak uyandırdığını ve çok ciddi talep aldığını ekliyor.
 
Gençlere Konfor, Ailelere Güven
Merter’de yer alacak ilk Novu projesi 1 kız bloğu, 1 erkek bloğu olmak üzere 2 ayrı blok olarak hayata geçecek. Novu’nun gençlere sunduğu özgürlük ve konforun yanı sıra, ailelere de sağladığı güvenle farklılaştığını belirten Kahraman Yiğit sözlerine şöyle devam etti: “Novu’yu hayata geçirirken üniversite öğrencilerinin yanı sıra,  ailelerinde beklentilerini maksimum düzeyde karşılayan hem de onların kaygılarını ve endişelerini düşünerek tasarladık. Ailelerin güven içerisinde çocuklarını emanet edebilecekleri, çocuklarının akademik başarılarını da üst düzeyde olmasını sağlayacak şekilde imkanların olduğu sesli / sessiz çalışma ortamı, fotoğraf stüdyosu gibi pek çok farklı ortam olacak.