Muhtar Kent Coca Cola CEO’luğundan ayrılıyor

0
288

Coca-Cola Şirketi’nde gerçekleşen üst yönetim planlaması ile Coca-Cola Şirketi Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) James Quincy, 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirketin İcra Kurulu Başkanı (CEO) görevini üstlenirken, Muhtar Kent ise Coca-Cola Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek.
 
Şirketin uzun dönemli büyümesini yönetmek için üst yönetimdeki devir teslimini çok iyi planlanmak gerektiğini ifade eden Kent, “İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca, yöneticilerin görev değişiklikleri konularında, Yönetim Geliştirme Komitesi ve Yönetim Kurulu’yla birlikte çalıştım. James Quincey’nin şirketimizin yeni CEO’su olarak göreve hazır olduğuna ve tüm Coca-Cola Sistemi için en doğru isim olduğuna inanıyoruz” dedi. 

Muhtar Kent 2008’den bu yana Coca Cola’da CEO koltuğunda oturuyordu. Kent’in liderliğinde şirket yaklaşık 1000 ürünle marka sayısını genişletti.

Muhtar Kent kimdir?
Eski New York Başkonsolosu Necdet Kent’in oğlu Muhtar Kent, 1952 yılında New York’ta doğdu. Hull Üniversitesi Ekonomi bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Kent, 1978 yılında Coca Cola’ya girdi. 1999 yılına kadar bu şirkette çeşitli görevlerde bulundu. 1999 ile 2005 yıllar arasında Efes Pilsen’de Başkanlık ve CEO’luk yaptı.

2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta doğu grup başkanı oldu. 1 Temmuz 2008 itibarıyla Coca Cola’nın CEO’luk görevine atandı. 23 Nisan 2009’da Coca Cola’nın Atlanta’daki merkezinde gerçekleşen Yönetim Kurulu Başkanı seçimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola’nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell’in (65) yerini alarak Coca-Cola ‘nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

James Quincey kimdir?
Coca-Cola’da 2015 yılından bu yana Başkanlık ve Operasyonlar Üst Yöneticiliği (COO) görevini yürüten James Quincey, 1965’te Londra’da doğdu.

Liverpool Üniversitesi’nde Elektronik Mühendisliği okuyan Quincey, 1996’da Coca-Cola’ya girdi. 2003-2015 yılları arasında Meksika, Güney Latin Amerika, Nordik ve Avrupa bölümlerinde yöneticilik yapan İngiliz iş adamı, Alman şişecilik devi Erfrischungsgetraenke ile 2013’te gerçekleşen 31 milyar dolarlık birleşmeyi yönetti.