Morgan Stanley: Türk Lirası göründüğü kadar ucuz değil

0
26

Morgan Stanley bugün yayınladığı ve hükümetin ekonomiyi desteklemek için aldığı tedbirlerin kurlara, bankacılık sektörüne ve makro ekonomiye olası etkilerini tartıştığı raporunda, alınan tedbirlerin hepsinin mali ve parasal kanallardan genişlemeci olduklarına işaret etti.     
   
“Genişlemeci tedbirlerin enflasyon ve bütçe dengesi üzerinde orta vadede daha fazla baskı yaratmaları büyük olasılık” değerlendirmesiniyapan Morgan Stanley, bununla birlikte tedbirlerin ekonomik aktivite ve istihdamı destekleyeceklerini öngördü.
   
Morgan Stanley, kamu sektörü mevduatları için faiz tavanı belirlenmesinden kabu bankalarının önemli oranda fayda sağlayacaklarını da belirtti. 
   
Hükümetin ekonomiyi büyütmek için aldığı tedbirlerin kaldıraca ve devletin ekonomik akviteyi desteklemede büyüyen rolüne odaklandığınadikkat çeken Morgan Stanley, “Bu tedbirlerin, ücretlerin arttığı ve birim başına işçilik maliyetinin hızlı büyüdüğü ortamda Türkiye’de verimlilik trendinde kötüleşmeyi tersine çevirmesi muhtemel değil” dedi,
   
TÜFE bazlı reel kur endeksine bakıldığında Türk Lirası’nın göründüğü kadar ucuz olmadığını savunan Morgan Stanley, “Türk Lirası’nın değerinin artırılması için sürdürülebilir tebirler olmadığı dikkate alındığında, kurda yaşanacak her hangi bir toparlanma büyük olasılıklaABD Hazine kağıdı getirilerinde düşüş gibi global makro şartlartlarda değişikliklerden gelecek” değerlendirmesini yaptı.
   
Morgan Stanley, bu ortamda Türk Lirası için bir trade tavsiyeleri olmadığını, ancak dip seviyelerden USD/TRY almalarının büyük olasılık olduğunu da vurguladı.