Morgan Stanley: TL’deki ihtiyatlı duruşumuzu koruyoruz

0
19

Morgan Stanley, düşük turizm gelirleri, asgari ücret artırımı ve potansiyel yapısal reformların Türk varlıklarına etkisini değerlendirdiklerini ve Türk Lirası için ihtiyatlı duruşu devam ettirdiklerini bildirdi. Türk hisse senetlerinde değerlemelerin pahalı olmadığını, ancak bir katalizör bulunmadığını ifade eden Morgan Stanley, tercih ettikleri sektörün tüketici sektörü olduğunu vurguladı. 
     
TL için zayıflık ve düşük performansın reel faiz oranlarını düşük seviyelerde tuttuğu ve rekabet gücünü aşındırdığı görüşünü devam ettirdiklerini belirten Morgan Stanley, ülke kredi portföyünde Türkiye için ağırlığını azalt duruşunu sürdürdüklerini ifade etti. 
   
Yıl başından bu yana Türk hisse senetlerinde performansın diğer gelişmekte olan ülkelerin üzerinde olduğunu değerlendiren Morgan Stanley, bu yükselişe karşın Türk hisse senetlerinde değerlemelerin son 5 yıl medyanının altında olduğuna dikkat çekti. Yıl başından bu yana finans dışı şirketlerin finans sektörünün üzerinde performans gösterdiğine belirten Morgan Stanley, yüksek enflasyon görünümü, minimum asgari ücret artışı ve düşük turizm gelirleri ile bir araya geldiğinde, tüketici sektörünün Türk hisse senetlerinde tercih ettikleri sektör olduğunu vurguladı. Tüketici sektörünü, bankacılık, sanayi şirketleri ve telekom şirketleri takip ediyor.