Microsoft’tan siber saldırı riskine karşı yeni adım

0
49

Microsoft, yaygın hack saldırılarından korunmak ve siber saldırılardaki artış riski gerekçesiyle,için birkaç önemli güvenlik güncelleştirmesi yayımladı. Bu yamalar, geçtiğimiz ay meydana gelen WannaCry saldırısında olduğu gibi başka bir küresel fidye yazılımı salgınını önlemeye yardımcı olabilir.

Microsoft’un Siber Savunma Operasyonları Merkezi Genel Müdürü Adrienne Hall paylaştığı blog yazısında, “Bu ayın güncellemelerini gözden geçirirken, devlet kurumları ve diğer kuruluşlar için sorun yaratabilecek siber saldırı riskini yükselten bazı güvenlik açıkları tespit edildi.” dedi.

WannaCry saldırıları dünyanın her yerinden binlerce bilgisayarı etkilemişti. Saldırılar sürerken Microsoft güncelleme getirmeyeceğini duyurduğu sürümleri için de güncelleme yayınlayacağını duyurmuştu. Salı günü şirket eski sürümleri de kapsayan bir güncelleme daha yayınlama kararı aldı.

Microsoft’un yakın dönemde gerçekleşecek benzeri bir siber saldırıyla ilgili uyarılıp uyarılmadığı bilinmezken, Microsoft’un sözcüsünün CNN Tech’e yaptığı açıklamada, güvenlik ekiplerinin siber tehditleri sürekli izlediği ve salı günü yayınlanan güncellemenin mevcut siber tehdit manzarası ve bu durumun müşterilere ve işletmelere potansiyel etkisi düşünülerek yapılan bir istisna olduğu belirtildi.

Salı günkü güncelleme; Windows XP, Windows Vista ve Server 2003 ürünlerini de kapsıyor. Güncellemelerin otomatik olarak yüklenmeyeceğinden, elle yapmak gerekiyor. Otomatik güncellemeler ise Windows 10, Wingows 8.1, Wingows 7 ve 2008 sonrası Server ürünlerinde geçerli. 

Microsoft ayrıca kullanıcılarına Windows Update’i etkinleştirmelerini öneriyor.

WannaCry’ın bu derece başarılı olmasının bir nedeninin de kurumların yazılımlarını güncelleştirmemesi olduğu ifade ediliyor.