Microsoft, LinkedIn’i satın aldı

0
57

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, dünyanın en büyük profesyonel iletişim ağı olan LinkedIn’i 26,2 milyar dolar karşılığında satın aldı. 

MICROSOFT’UN LINKEDIN HAMLESİNDE ŞÜPHELİ İŞLEM İDDİASI
 
Satın alma işlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Microsoft, LinkedIn CEO’su Jeff Weiner’in görevine devam edeceğini, Şirket’in kültürü, bağımsızlığı ve markasının korunacağını duyurdu. 
 
Satın alma anlaşması Microsoft ve LinkedIn yönetim kurulları tarafından oybirliği ile onaylandı. Microsoft’un LinkedIn’e hisse başına 196 dolar ödeyeceği anlaşmanın bu yıl tamamlanması bekleniyor. 

Microsoft CEO’su Satya Nadella, “LinkedIn hakkında uzun süredir araştırma yapıyorum. LinkedIn’de 433 milyon kullanıcılık profesyonel bir ağ oluşturmuş durumda. LinkedIn’in bünyemize katılması Office 365 ve Dynamics tarafındaki projelerimiz için bize fayda sağlayacak.Office 365 ve Dynamics de LinkedIn’in gelişmesinde önemli rol oynayacak. Office 365 ile birlikte LinkedIn’deki haber akışı gelişecek, kullanıcıların Office 365 üzeirindeki çalışmaları ve dökümanları direk LinkedIn’e aktarılabilecek. Yani LinkedIn ile Office 365 işbirliği ile kullacılar daha hoşnut kalacakları bir deneyim yaşayacaklar” değerlendirmesini yaptı.

LinkedIn hisseleri anlaşmanın duyurulmasının ardından yüzde 48 yükseldi.