Mercedes Benz’den lüks pickup atağı

0
78

Mercedes-Benz nubuk deri koltukları olan lüks pickup üretimine başlıyor;  bu yeni üretimle amaç geçmişteki off-road SUV’ların yarattığı etkiye benzer şekilde, ön arka koltuklu pickup modellerle zengin aileleri ve tekne sahiplerini cezbetmek.

Lüks otomotiv üreticisi 2017 yılı sonunda orta büyüklükteki pickup’ları satmaya başlayacak. Mercedes geçenlerde Stockholm’da X-Class’ın iki modelini tanıttı; bunlardan biri, ön tarafta elektrikli bir vincin yer aldığı metalik yeşil bir model, diğeri ise kent içi ulaşım için tasarlanmış daha narin görünümlü versiyonu.

Daimler CEO’su Dieter Zetsche konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Mercedes-Benz pickup’ıyla portföyümüzdeki boşluklardan birini kapatmış oalcağız” dedi.  Pickup’ların hedef kitlesi “aktif yaşam tarzına sahip aileler”, “Arjantin’deki sığır çiftçileri” ve “başarılı maceraperestler”. 

Mercedes, dünyanın en büyük premium marka otomobil satıcısı olan BMW’yi bu yıl tahtından indirmeyi planlıyor; BMW genç kesime yönelik spor SUV’uyla satış hacmini artırmış bulunuyor. Mercedes’in tahminlerine göre, tüm dünyada pickup’lara olan talep 205 yılında yaklaşık yüzde 40’lık bir artışla 2,8 milyon adede yükselecek.