MEB ve Microsoft Türkiye işbirliği

0
30

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Microsoft Türkiye’nin iş birliğiyle “Office 365”, yaklaşık 7 milyon kursiyer ve öğrenciye ulaştırılacak.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Microsoft Türkiye arasındaki iş birliği, yıllık yaklaşık 5 milyon kursiyer ile 2 milyon açık öğretim öğrencisinin, mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören çırak, kalfa, usta, bu kurumlarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin Microsoft iş üretkenliği çözümü “Office 365″ten yararlanmalarını ve uygulama  becerilerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Kursiyer, öğrenci ve çalışanlar, bu iş birliği ile Microsoft Türkiye’nin online yazılım geliştirme okulu Açık Akademi’nin internet sitesi “www.acikakademi.com” aracılığıyla yazılım geliştirme konusunda eğitim alabilecek.

Türkiye’nin 81 ilinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ortaklığı ile hayata geçecek iş birliği sayesinde, kursiyer, öğrenci ve çalışanların teknoloji becerilerinin geliştirilmesi ve sağlanacak eğitimlerle yazılım ve uygulama geliştirme alanında farkındalıklarının arttırılması amaçlanıyor.

İş birliği kapsamında, MEB’e bağlı il müdürlüklerinin ve 81 ildeki danışman öğretmenlerin katkılarıyla özellikle Microsoftun iş üretkenliği alanında çözümü “Office 365”, yaklaşık 7 milyon kursiyer ve öğrenciye ulaştırılacak.