Mavi Jeans’e yabancı fonlardan büyük ilgi

0
184

Mavi Giyim’in halka arzında ek satış dahil halka arz edilen tüm hisselerin satışı yapılırken, halka arz fiyatı 43 lira ile halka arz aralığı olan 43-51.6 liranın alt eşiğinde gerçekleşti.

Halka arzda, 49.66 milyon lira nominal şirket sermayesinin yüzde 55’ine karşılık gelen 27.31 milyon lira nominal değerli hisse satıldı. Mavi Giyim’in sermayesinin yüzde 55’inin halka arz edildiği ihracın büyüklüğü 1.17 milyar lira oldu. Bu fiyata göre şirketin piyasa değeri 2.14 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Halka arzın yurtiçi ayağını koordine eden İş Yatırım tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre, halka arz edilen payların yüzde 74’ü yurtdışı kurumsal yatırımcılar, yüzde 18.9’u yurtiçi kurumsal yatırımcılar, yüzde 7.2 ise yurtiçi bireysel yatırımcılar tarafından satın alındı.

İhraç öncesi dağılım beklentisi, yabancı yatırımcılar için yüzde 70, yurtiçi kurumsal için yüzde 20 ve bireysel yatırımcı için yüzde 10 şeklindeydi.

Halka arzda, Singapur merkezli Temasek Holdings ve İngiltere merkezli Templeton Inv Counsel 2.4 milyon TL nominal tutarlı pay satın aldı.