MasterGames 2016 6 Mayıs’ta başlıyor

0
44

Üniversite mezunları arası spor karşılaşmaları şeklinde tasarlanan ve hayata geçirilen bir etkinlik olan MasterGames’in üçüncüsü 6 Mayıs’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nde başlıyor. Amacı, üniversite mezunlarının kendi okullarının mezunlar dernekleriyle iletişimlerini artırmak ve eski okul arkadaşlarının spor etrafında yeniden bir araya gelerek keyifli zaman geçirmesine vesile olmak olan MasterGames ilk olarak 2014 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği öncülüğünde, 4 üniversite mezun derneğinin (Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği – BİLGİM, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği – BUMED, İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği – İTUMD ve İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği – ODTÜMİST) katılımı ile 4 branşta (Basketbol, Voleybol Atletizm ve Tenis) gerçekleştirildi.

200’den fazla sporcunun katıldığı ilk etkinlikten sonra, etkinliğin büyümesi kaçınılmaz olan ve  ikinci senesi 2015’te katılan mezunlar derneği sayısı 6’ya (Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Merkezi – BARC, Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği – BİLMED, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği – BUMED, Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği – GSÜMED, Sabancı Üniversitesi Mezunlar Derneği – SUMED ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği – YTÜMED) ve branşlar da 9’a (Basketbol, Voleybol, Atletizm, Masa Tenisi, Orman Koşusu, Tenis, Yüzme, Satranç ve Tavla) yükselen MasterGames, Tijen Mergen’in kurucusu olduğu TEK Girişim Ltd. koordinasyonunda 7 mezun derneğinin komite üyesi olarak (BARC, BİLGİM, BİLMED, BUMED, İTUMD, ODTÜMİST, SUMED) ve bazı katılımcı üniversitelerin katılımı ile gerçekleşecek.
 
MasterGames 2016’da hem branş hem de karşılaşmaların gerçekleştirileceği tesis sayısı olarak da büyüme hedefleniyor. Müsabakaların daha çok katılımcı üniversitelerin mezunlar günleri ya da çok sayıda mezunu bir araya getiren önemli organizasyonlarına denk getirilmesine özen gösteriliyor. Böylelikle, daha çok mezunun katılımı ve daha keyifli müsabakalar amaçlanıyor.

Bu sene planlanan etkinliğin içeriğinde 3 takım, 4 bireysel ve 2 tane de zihin sporu branşı bulunmakta. Takım sporu olarak Basketbol, Futbol ve Voleybol; bireysel sporlarda Koşu, Masa Tenisi, Tenis ve Yüzme ve son olarak zihin sporlarında da Satranç ve Tavla olacak. MasterGames Yelken Şenliği de, 4 Haziran’da Bilgi Üniversitesi Homecoming etkiliğine denk getirilecek biçimde gerçekleştirilecek.
 
Daha önceki senelerde birçok dev şirketin sponsorluğunda gerçekleşen MasterGames, bu sene de 3. Kez yine dev sponsorların desteğini alıyor.