Mark Zuckerberg yapay zeka geliştirecek

0
25

Facebook’un kurucusu Mark zuckerberg 2016’ya iddialı bir hedefle girdi. Zuckerberg bu yıl kendine asistanlık yapacak bir yapay zeka sistemi kodlamayı amaçlıyor.

CNN Money’nin haberine göre, Zuckerberg, “2016 için kişisel hedefim; ev hayatımı kolaylaştıracak ve işime yardımcı olacak bir yapay zeka geliştirmek. İsteğimi Iron Man filmindeki Jarvis olarak örnekleyebiliriz” dedi.

Zuckerberg varolan yapay zeka teknolojisini kullanıp ona müzikten evin ısı ayarına kadar herşeyi kontrol edebilmeyi öğretmek istiyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında eşi Pricilla Chan ile ilk çocuklarına sahip olan Zuckerberg, “Ona kapı çalındığında kapıdakinin kim olduğunu algılamayı, Max’in odasında bir şey olduğu anda bana haber vermesini öğreteceğim” dedi.

Zuckerberg yapay zeka konusunda Messenger’daki otomatik cevaplama sistemi sayesinde deneyim sahibi. Fakat Zuckerberg’in geliştirmek istediği bu teknoloji şirketteki mühendislerle birlikte değil tek başına kodladığı bir kişisel asistan olacak.

Zuckerberg 2015’e girerken 2 haftada 1 kitap hedefini kendine koymuş ve yıl sonunda enerji üretimi ve dünya dinleriyle ilgili 23 kitap okumuştu.