Mandarin’in yeni odağı İstanbul

0
440

Bodrum Türkbükü Cennet Koyu’nda, Mandarin Oriental Hotel Group’un işlettiği, Mandarin Oriental Bodrum ve The Residences at Mandarin Oriental Bodrum markalı Avrupa’nın en lüks resort otelleri 650 milyon euro yatırımla Astaş Holding tarafından hayata geçirilmişti. Guenter H. Gebhard, kısa süre önce TheResidences at Mandarin Oriental Bodrum’un genel müdürlüğünü üstlendi. Gebhard, yeni görevindeki ilk röportajını Fortune’a verdi, otelin yeni stratejilerini ve hedeflerini anlattı.
 
Mandarin Oriental Hotel Group’un marka algısı yüksek. Globaldeki operasyonlarınız ve markanın konumlanmasıyla ilgili bilgi verir misiniz?

Mandarin Oriental Hotel Group, dünyanın en lüks şehirlerindeki resort oteller ve rezidanslardan bazılarının sahibi ve işletmecisi. Ödüllü, Uzakdoğu kökenli bir marka. Toplamda 25 ülkede hizmet veriyor. Asya’da 21, Amerika’da dokuz, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 16 oteli bulunuyor. Grup otellerine bağlı 16 adet rezidansı yönetiyoruz. Mandarin Oriental Hotel Group, Hong Kong’daki The Mandarin’in açılışıyla 1963’te kuruldu. 1974 yılından beri lüks otelcilik sektöründe hizmet veriyor.
 
Bodrum’dan sonra Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul ile sektörde ciddi bir hareketlenme yaratacak. Projeyle ilgili bilgi verir misiniz?

Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul Kuruçeşme’de inşa ediliyor. Proje tamamlanmak üzere. 2016 yazında başlayıp, 2018 sonu gibi açma hedefi var. Seçkin özelliklere sahip bir butik proje olacak. Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul yatırımı lüksün konuşulduğu lokasyon olacak. Beş haftadır buradayım. İstanbul harika bir yer. On sene içinde şehir çok değişmiş. Otel markalarının gelmesi için istek yaratıyor. Otel olarak katma değer sağlayacak yetişmiş personel anlamında turizm otelcilik okullarıyla işbirliklerimiz, çalışmalarımız var. Enerjimizi yüksek tutarak yeniliklere hazırlanıyoruz. Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul grubumuz için büyük değer taşıyor.
 
Sürdürülebilir lüks konusunda stratejiniz neler?
Yapmak istediklerimizle, bildiklerinizin birbirleriyle uyumlu olmasına çalışıyoruz. Markanın Türkiye’deki operasyonunun başarısının müşterilere Mandarin Oriental’da kalmanın ayrıcalığını iyi anlatmaktan geçtiğini düşünüyorum. Her resort ve otelimizde aynı isteği ve detaylara odaklı mükemmeliyeti ifade ediyoruz. Misafirlerimizin beklentileri aynı seviyede. Lüks dediğiniz zaman kültürel farklılıklar olabiliyor. Günümüz seyahat edenleri bu tecrübeye bakıyor. İnsanlar bir yere gittiklerinde anılarla ayrılmak istiyor. Resortlar insanların kalıcı anılarla ayrıldıkları yerler. Lüks de bu tecrübeyi misafirleriniz için nasıl olgunlaştırdığınızla alakalı. Bu da sürdürülebilirliği getiriyor.
 
Önümüzdeki dönemde müşterilere hangi yenilikleri sunacaksınız?

En önemli yeniliklerimizden biri bütün odalara “butler” servisi getiriyor oluşumuz. Müşterinin yardımcısı konumunda görev yapacak bu yeni çalışma arkadaşlarımız konaklama süresince hizmet verecek. Konukların otele girişinde karşılanmasından, bavulunun açılarak dolaba yerleştirilmesine kadar her türlü ihtiyacına cevap verecek, konaklama süresi boyunca kişisel rehberleri olacaklar. Bütün odalarda bu servis olacak. Bunların dışında İtalyan restoranımız Assagio’nun yerini değiştireceğiz. Plajımızı yeniliyoruz. Dünyaca ünlü Mayo Clinic ile işbirliği yaparak sunduğumuz sağlıklı yaşam programını, 2016’nın ocak ayında devreye aldık. ABD’deki kliniğin deneyimli uzmanları tarafından resortta gerçekleştirilen bir dizi bireysel değerlendirme sonrasında, programa katılanların genel sağlık durumu, vücut yapısı, stres ve duruş analizleri yapılıyor. Konuklar, kliniğin araştırma destekli terapilerini içeren ve The Spa at Mandarin Oriental, Bodrum’un özel uygulamalarıyla birleşen programlardan yararlanıyor. Yoga, pilates ve meditasyon gibi sağlıklı yaşam dersleri de bu özel programın içinde yer alıyor. Mandarin için esas olan, misafirlerimizin harika ve kalıcı deneyimler yaşaması. 2016 bu açıdan deneyimsel ve özel bir yıl bizim için.