Lüks concierge sektörünün gizemli dünyası

0
71

Geçen aylarda Amerikalı show yıldızı Kim Kardashian’ın Paris’te kaldığı otelde soyulması, ulltra zenginlerden TV ve sahne yıldızlarına, ünlü futbolculara kadar çok zengin ve çok ünlülere hizmet sunan, müşterileri gereği gizliliğe büyük önem veren ve bundan dolayı da hakkında fazla bir şey bilinmeyen lüks concierge sektörünü medyanın gündemine getirdi.
 
Kim Kardashian’ın geçen aylarda Paris’teki otelinde silahlı soyguna uğrayarak 9 milyon dolar değerindeki mücevherini çaldırması, soygun kadar olay sırasında soğukkanlılığını koruyarak hem reality show yıldızının hem de kendisinin hayatını kurtaran özel concierge görevlisinin de haber olmasını sağlamıştı.
Bu olaydan yola çıkarak, ser verip sır vermeyen özelliğiyle bilinen lüks concierge sektörünü mercek altına alan Fransız “Les Echos” gazetesi, özel concierge işinin tuhaf bir durum olduğunu, bu tür işlerde çalışanların benliklerini silerek, kendilerini tamamen ultra zenginlerin, ünlülerin hizmetine adadıklarını kaydediyor. Bu tür hizmetleri sunanlar seyahat, taksi, restoran rezervasyonundan sabah saatin 2.00’sinde yeni bir diş fırçası bulmaya kadar her tür taleple ilgilenmek durumundalar.
 
“Sükut altın”
John Paul conciergerie’nin kurucusu David Amsellem, “özel concierge haftanın 7 günü ve günde 24 saat hizmette bulunabilmelidir” diyor. Söz konusu firma, önemli markalar olan müşterilerine büyük bir gizlilikle hizmet sunuyor. Müşterileri arasında ünlü futbol kulübü Paris Saint-Germain de var.

But tür hizmetlerde asgari ödeme 2.000 euro’dan başlasa da, bazı kuruluşlar için bu rakam 1 milyon ila 10 milyon euro arasında değişebiliyor. Lüks concierge sektöründe sır tutmak, gizlilik çok önemli. Müşteri istekleri ise çok ilginç olabiliyor.

John Paul’e bağlı olarak çalışan concierge Michel Bethune, “birkaç gün önce bir müşterimiz sabahın 1.00’inde bizi arayarak, 17.bölgedeki (Paris) çocukları için bir ısıtıcı bulmamızı istedi” diyor. Bethune’ün anlattığına göre, hatta bazı müşteriler concierge’e kimseye anlatmadıklarını anlatarak, sırdaş muamelesi de yapabiliyorlar.
MyConcierge kuruluşunun başkanı Yves Abitbol, concierge hizmetinin 2007 yılından beri bir trend haline geldiğini söylüyor. “Concierge yıldızların, zenginlerin kaprislerine katlanan birisiymiş gibi algılanıyor ama insanlar genellikle, Rolling Stones’un konserine bilet bulmak gibi somut taleplerle bize geliyorlar” diyor.

Ölen kazların yerine aynıları bulundu
Lüks concierge’in akla gelebilecek her türlü hizmeti sunabilecek beceride olması gerektiğini anlatan Yves Abitbol, bu tür görevlilerin ücretlerinin yılda 30,000 euro ila 50.000 euro arasında değişebileceğini belirtiyor. Kendisi tanık olduğu ilginç bir olayı da anlatıyor: “Bir müşterinin babasının yaşadığı aile evindeki kazlar ölmüştü. Müşterimiz bizi arayarak, babasının bu duruma sıkılmaması için kazların tıpatıp benzerlerini bulmamızı istedi.”