Londra’da zenginler yer altına iniyor

    0
    112

    Londra’da zenginler hummalı bir şekilde yer altını kazıyor. “Le Figaro”da yer alan habere göre, İngiltere’nin başkentinde sinema, şarap mahzeni, yapay plaj gibi farklı kullanım amaçları için yer altında lüks mekan inşaatı revaçta.
    Nitekim 2008 ila 2017 yılları arasında, kentin Chelsea, Kensington, Westminster gibi lüks bölgelerinde, yer altında özel alanların inşaatı için 4 bin 650 ruhsat verildi. Zengin Londralıların yer altı tercihlerinde spor salonu birinci sırada yer alıyor.
    Spor salonlarını ise 456 ruhsatla sinema salonları ve havuz için yapılan 374 başvuru izliyor. Arkasından hamam veya sauna, hizmetkarlara ayrılan alanlar ve otopark gibi muhtelif amaçlar sıralanıyor. Yedi rezidans ise yer altında özel kuaför salonu inşası için ruhsat başvurusunda bulunmuş.
    İngilizlerin yer altına inmelerinin başlıca nedeni, Londra’da evleri yeni eklemelerle büyütmek için izin almanın zorluğu. Ayrıca Londra’da lüks konutların fiyatı hali vakti yerinde olanların bile bütçesini zorladığından, çoğu yeni bir mülk satın almaktansa var olanı büyütmeyi tercih ediyor.
    Öte yandan, bu “buzdağı evlerin” yer altında bir kattan daha fazlasına sahip olması, bazılarının 18 metreye kadar inip, kat sayısını üçe çıkarması, özellikle nehir kenarı bölgelerde, ses ve titreşimlerden dolayı zemin çöküşü gibi sıkıntılar yaratabiliyor.
    Nitekim bu tür bir inşaat iki ünlü isim arasında ihtilafa da yol açtı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, şarkıcı Robbie Williams evinin altına dokuz metrelik bir havuz inşa etmek istedi. Ancak komşu villada oturan gitarist Jimmy Page, böyle bir çalışmanın kendi evine zarar vereceği gerekçesiyle itirazda bulundu.