Lockheed Martin Sikorsky’i 9 milyar dolara satın alıyor

0
35

Dünyanın en büyük savunma ve havacılık şirketlerinden Lockheed Martin, United Technologies’in ünlü helikopter üreticisi Sikorsky’i yaklaşık 9 milyar dolara satın alacağını duyurdu. 

Lockheed Martin’den yapılan açıklamaya göre, şirket helikopter piyasasındaki payını artırmak için dünyanın en büyük askeri helikopter üreticisi Sikorsky’i bünyesine katacak. 

Yaklaşık 9 milyar dolara mal olacak Sikorsky, Black Hawk ve Sea King marka askeri helikopterlerin yanı sıra çeşitli ülkelerin liderleri için özel helikopterler üretiyor. 

Lockheed Martin’in CEO’su Marillyn Hewson, konuya ilişkin olarak, “Stratejik planlamamızın ana parçalarından biri, savunma faaliyetlerimizi sağlamlaştırmak ve geliştirmek. Sikorksy’i bünyemize dahil etmenin bu hedefe önemli derecede katkı sağlayacağından şüphemiz yok” açıklamasını yaptı. 

Sikorsky’nin bağlı olduğu ana şirket United Technologies ise haziran ayında satışa çıkardığı helikopter üretim ünitesinden sağlanacak gelirin, hisse geri alımları için kullanılacağını bildirdi. 

Savunma sektörü için büyük bir gelişme olarak nitelendirilen satışın, gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanması beklenirken, yıllık geliri mevcut durumda 45 milyar dolara ulaşan Lockheed Martin’in bu birleşmeyle en yakın rakipleri Boeing ve Northrop’a fark atacağı belirtiliyor. 

Şirketin hisseleri, söz konusu açıklamanın ardından yüzde 2’in üstünde değer kazanarak, hisse başına 205,25 dolara yükseldi. Öte yandan, United Technologies’in hisseleri, yaklaşık yüzde 0,70 değer kaybederek, 110 dolara kadar geriledi.