Lloyds’un karı yüzde 33 arttı

0
24

Lloyds Bankacılık Grubu, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla  vergilendirme öncesi karının yüzde 33 oranında artarak 1,2 milyar sterline yükseldiğini açıkladı.

Lloyds Bankacılık Grubu’ndan yapılan açıklamada bankanın geçen yılın ilk yarısında 863 milyon sterlin olan karının bu yılın ilk yarısında yaklaşık 1,2 milyar sterline yükseldiği kaydedildi.

Öte yandan bankacılık grubu müşterilerine hatalı ödeme güvenlik sigortası (PPI) satışı yaptığı yönünde devam eden incelemelere ilişkin yaklaşık 1,4 milyar sterlinin olası tazminat ödemeleri için ayrıldığını belirtti. Bankacılık grubu bu kararıyla  tazminat ödemeleri için 13 milyar sterlini kenara ayırmış oldu.

Geçen ay bankacılık grubuna İngiltere’nin Finansal Denetim Otoritesi (FCA) tarafından PPI satışlarındaki hatalı uygulamalarından dolayı 117 milyon sterlin para cezası verilmişti.

Llodys’un Üst Yöneticisi Horta Osorio, “Bugün elde ettiğimiz sonuçlar bu yılın ilk yarısı itibariyle güçlü bir ilerleme kaydettiğimizi gösteriyor. İngiltere’nin  ekonomisini desteklerken, müşterilerimiz ve hissedarlarımız için de  en iyi banka olmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu ay başında İngiltere Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aralık ayında başlanan işlemlerin devamı çerçevesinde yüzde 1 hisse satışının ardından Lloyds’taki devlet hisse payının yüzde 15,9’a gerilediği kaydedilmişti.
İngiliz hükümetinin aralık ayında hisse satışına başladığı dönemde bankadaki payı ise yüzde 24,9 seviyesindeydi.