Lego dünyanın en pahalı oyuncak markası

    0
    895

    Lego’nun yıldızı parlamaya devam ediyor. Brand Finance’in araştırmasına göre, 2016 yılında oyuncak sektöründe Disney’i geçerek dünyanın en güçlü markası olan Danimarkalı oyuncak markasının değeri yüzde 68 oranında artarak halihazırda 7,6 milyar dolara ulaşmış durumda.

    Raporda, Lego’nun ardından Bandai Namco ve Fisher-Price’ın sırasıyla 1 milyar dolar ve 773 milyon dolarlık değerlerle ikinci ve üçüncü sıraya yerleştikleri kaydediliyor.

    Brand Finance markaların değer sıralamasını yaparken yalnızca ciro ve finansal sonuçları değil aynı zamanda ürün gamını, uluslararası açılımını, ekonomiye katkısını  ve kamuoyu nezdindeki algısını da dikkate alıyor.

    Brand Finance Lego’nun özelliklerini sayarken, ailenin bütün üyelerine hitap edebilmesini de göz önüne aldıklarını kaydediyor. Şirket aynı zamanda markasının tanıtımı için yeni teknolojileri de son derece ustalıkla kullanıyor.

    Ayrıca son uzun metrajlı filmi “Lego Batman”in şubat 2017’de gişede göz kamaştırıcı bir başarı etmesi, markası etrafında film lansmanı stratejisinin de hedefe ulaştığını ortaya koyuyor. Sonuç itibariyle, Brand Finance’a göre, Lego “sadakat” ve “modernite” sayesinde başarılı oluyor.

    Sıralamada Lego’nun arkasından gelenler Danimarkalı oyuncakçıyı rakamsal olarak çok uzaktan takip edebiliyor. Bunlar arasında Mattel ve Hasbro’nun Barbie, HotWheels, Nerf ya da My Little Pony gibi markaları göze çarpıyor.