Las Vegas’ta silahlı saldırı: en az 50 ölü

    0
    31

    ABD’nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde katılımcıların üzerine bir otelden silahlı saldırı düzenlendi.

    Saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi de yaralandı.Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, yaralanan 2 polisin de hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Ölenler arasında polis memurlarının da olabileceğine dikkati çekti.

    Saldırgan öldürüldü 
    Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli’nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

    Otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğüne işaret eden Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti.

    Lombardo, “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz.” diye konuştu.

    Saldırganın kimliği belli oldu
    Polis, saldırganın kimliğini Nevada eyaletinden 64 yaşındaki Stephen Paddock olarak açıkladı
    Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında bir kadını bulmaya çalışıyor. 62 yaşındaki Danley’in yerinin tespit edildiği ancak henüz yakalanmadığı belirtildi.
    Saldırı, ABD’de şimdiye kadar en fazla ölüme sebep olan silahlı saldırı olarak tarihe geçti.  

    ABD yönetiminden ilk açıklama geldi
    Las Vegas polisi, Mandalay Bay Oteli’nin 32. katından açık hava konserine katılanların üzerine ateş açılması sonucu en az 50 kişinin yaşamını kaybettiğini, 200’den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. 

    ABD’nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıya ilişkin ABD yönetiminden ilk açıklama geldi.