‘Küresel anlamda daha fazla ticarete ihtiyaç var’

0
27

G20 Liderler Zirvesi kapsamında,  “G20 Liderleriyle Ana Oturum: Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve” başlıklı B20-L20 Ortak Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, G20 tarihinde ilk kez işadamları, işçi örgütleri ve liderlerin bir araya gelerek ekonomik sorunları tartıştıklarını belirterek, vatandaşların refahının amaçlandığını, bu nedenle ekonomik gelişmeye ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Her şeyden önce küresel anlamda daha fazla ticarete ihtiyaç duyulduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, bu yıl küresel ticarette büyümenin yüzde 2’de kalacağını, bu büyüme hızının küresel kriz dönemlerindeki büyüme ile aynı olduğunu kaydetti.

Küresel ticaretin gelişmesinde çok önemli olduğunu düşündükleri Dünya Ticaret Örgütü’nün Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması’nın tüm ülkeler tarafından onaylanmasını beklediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Dünya bugün bir altyapı boşluğu ile karşı karşıya. Daha fazla şeffaflığa, altyapıya ve yatırım stratejilerine ihtiyacımız var” diye konuştu.