Korn Ferry Türkiye’ye yeni Genel Müdür

0
548

Banu Beste Başol, dünyada 48, Türkiye’de 20 yıldır hizmet veren, yıllık 1 milyar doların üzerinde cirosu ve 85 global ofisiyle dünyanın en büyük insan kaynakları ve danışmanlık şirketi olan Korn Ferry’nin Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.
 
Daha önce Korn Ferry Türkiye Genel Müdürü görevini yürüten Nilgün Langenberg ise Korn Ferry Amsterdam’daki yeni görevinde tüketim ürünleri sektöründe, hem üst düzey yönetici yerleştirme hem de danışmanlık bölümünden sorumlu olarak çalışacak.
 
Banu Beste Başol kimdir?
Banu Beste Başol insan kaynakları yönetimi ve danışmanlık alanlarında 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. Üst düzey yönetici araştırma ve yerleştirme, liderlik ekiplerinin değerlendirilmesi, yetenek yönetimi ve gelişimi, kurum kültürü ve işveren markası oluşturma alanlarında uzmandır.
 
Kariyerine Korn Ferry’de başlayan ve burada 10 yıl çalışan Başol, daha sonra iki farklı uluslararası şirkette insan kaynakları yöneticiliği yaptı.
 
Levi Strauss & Co.’da Türkiye, Orta Doğu ve Türkî Cumhuriyetler’den sorumlu İnsan Kaynakları Direktörü ve Vodafone’da Yetenek ve Yetkinlik Geliştirme Bölüm Başkanı olarak görev yapan Başol, 2013 yılında dünyanın 5 büyük üst düzey yönetici araştırma ve yerleştirme şirketlerinden Russell Reynolds Associates’in İstanbul ofisinin kuruluşunda yer aldı.
 
Son 4 yıldır Türkiye, CIS, Orta Doğu, Balkan ve Afrika pazarlarında hızlı tüketim ürünleri, perakende, ilaç ve sanayi sektörlerinde üst düzey yönetici araştırma ve değerlendirme projelerinde görev yaptı. Aynı zamanda şirketin Global Tüketim Ürünleri, Global Perakende ve EMEA Bölgesi İK Uzmanlık Merkezi takımlarında yer aldı.

Kadıköy Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu olan Başol, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.