Kordsa Global’den 116 milyon TL net kar

0
84

Lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme devi Kordsa Global, 2015 finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârı 116.4 Milyon TL olarak gerçekleşen Kordsa’nın, esas faaliyet kârı bir önceki yıla göre %59 arttı. 

Son yıllarda lastik güçlendirme pazarındaki gücünü Asya Pasifik yatırımı ile güçlendirirken, yaptığı yeni yatırımların da geri dönüşünü almaya başlayan Kordsa Global, 2015’te esas faaliyet kârını bir önceki yıla göre %59 artırdı ve yılı 116.4 Milyon TL net kârla kapattı.

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun Kordsa Global’in 2015 yılında elde ettiği başarıları için şunları söyledi: “Sabancı Topluluğu olarak vizyonumuz, farklılıklar yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamak. Kordsa şirketimiz, mevcut işlerinin yanı sıra yeni alanlarda ve iş modellerinde büyüme tutkusuyla, kurumsal girişimcilikte lider konumundadır. Kordsa, güçlü teknik altyapısı, uzun vadeli müşteri ilişkileri ve global yapısının bir getirisi olarak farklı coğrafyalardaki dengeli portföyü ile 43 yıllık birikiminin karşılığını alıyor. Müşterilerine en iyi hizmeti sunabilmek ve içinde bulunduğu topluma sürdürülebilir değer katmak için performansını her geçen gün daha iyiye taşımaya devam ediyor. Türkiye’de ve dünyada inovasyon alanında öncü olan Kordsa Global’in önümüzdeki yıllarda başarısını sürdüreceğine inanıyorum.”

Kordsa Global CEO’su Cenk Alper ise 2015 yılıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
“2015 yılını başarılı iş sonuçlarıyla tamamladık. Stratejik Pazar yapımız, Asya ve Avrupa’daki talep artışları ile kârlılığımızı artırmaya devam ettik. Kapasitemizi verimli kullandık. Maliyetlerimizi daha da iyileştirdik. Teknoloji ve Ar-Ge liderliğimiz ve güçlendirme pazarındaki stratejik Pazar konumlandırmamız ile dünya pazarlarındaki konumumuzu pekiştirdik.

2015 yılı, sadece finansal anlamda değil, Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki çalışmaların karşılığını aldığımız önemli bir yıl oldu. Kordsa Global olarak, Ar-Ge ve inovasyona, geleceğin kapılarını açacak çok değerli iki anahtar gözüyle bakıyoruz. İnovasyon bizim işe bakış açımızın temelini oluşturuyor. Bu yaklaşım sayesindedir ki, bugün bir Türk şirketi olarak, Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz. Aldığımız birçok ödül ile “İnovasyon Lideri” ünvanını 2015’te daha da pekiştirdik. Türkiye İnovasyon Haftası kapsamındaki Improve InovaLig Ödülleri’nde “İnovasyon Stratejisi Birinciliği”, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2014 Ar-Ge merkezleri performans endeksine göre tüm sektörler arasında “En İyi Ar-Ge Merkezi” ödülü ile Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin “En İyi Çevresel İnovatif Uygulama Ödülü” dâhil olmak üzere önemli ödüllerin sahibi olduk. Bugün dünya genelindeki patent sayımızı 245’e çıkardık. Yeni ürünlerden elde ettiğimiz ciromuz 2015 yılı itibarıyla 52 milyon dolara ulaştı.

Şirketimiz, Borsa İstanbul’daki halka açıklığının %29’a ulaşması sonucunda piyasa değerindeki artış ile BİST 100’de işlem görmeye başladı.

Kordsa, bir yandan yatırımları ile naylon ve polyester iplik, kord bezi ve tek kord alanında var olduğu pazarlarda büyürken, bir yandan da inşaat güçlendirme ve kompozit gibi yeni iş alanlarına yaptığı yatırımlarla faaliyet alanlarını genişletmeye yönelik adımlar atıyor. Sabancı Üniversitesi iş birliği ile yatırımına başladığımız Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, 2016 yılında faaliyete başlayacak. Merkezde, havacılıktan otomotive kadar birçok sektörde dönüşüm yaratan kompozit malzeme teknolojilerini üreteceğiz. Diğer taraftan, 2014 yılında piyasaya sunduğumuz Kratos beton güçlendirme malzemesi ile inşaat pazarında emin adımlarla ilerliyoruz.

Ana iş kolumuz olan lastik güçlendirme pazarına yönelik Endonezya yatırımımız tam kapasite doldu ve bu yatırımımızla 2007 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimiz Asya-Pasifik pazarındaki gücümüzü pekiştirdik.”